DOI BARBATI DIN TELENESTI AU FOST CONDAMNATI LA INCHISOARE PENTRU OMORUL UNEI FEMEI

Doi bărbați, tată și fiu, au fost condamnați la ani grei de închisoarea pentru omorul unei femei din Telenești și pentru vătămarea corporală a fiicei acesteia.

Oamenii legii au anunțat că tatăl și fiul său de 20 de ani, avînd asupra lor un cuțit și o armă folosită în artele marțiale, au intrat în curtea fiicei femeii și i-au aplicat acesteia multiple lovituri. În apărarea victimei a sărit mama ei, care a fost însă omorîtă cu deosebită cruzime, potrivit Procuraturii Generale.

Astfel, tatăl a fost condamnat la închisoare pentru un termen de 21 ani și obligat să plătească 240 mii de lei pentru prejudicii morale și materiale. Fiul acestuia a fost condamnat la 19 ani de închisoare și obligat să plătească suma de 180 mii de lei. Suplimentar, ambii făptași au fost obligați să plătească peste 70 mii de lei pentru funeralii, cheltuieli judiciare și asistență juridică.

Făptașii au atacat sentința cerînd o pedeapsă mai blîndă pentru tată și eliberarea de răspundere a fiului, pe motiv că cei doi nu ar fi comis această faptă. Totuși, Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința. Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.