DINASTIA PROSTIEI ŞI A ISTERICILOR

Chirtoacă, un primar cu gropi în asfalt de … Moldova

Autor: Mihai CONŢIU

Din plictiseală, întîmplător, pe data de 01.03.2013, cînd se pare că avusese loc şedinţa CMC, am citit, parcă pe „Unimedia”, opiniile a doi forumişti care m-au surprins prin amărăciunea, sinceritatea şi revolta lor, acesta fiind şi motivul pentru care le-am arhivat. Vi le redau respectînd întocmai sintaxa autorilor!

Prima: „Oraşul ăsta se distruge văzînd cu ochii, oraşul care era tare frumos, oraşul copilăriei mele, şi vine un ”ţăran” şi îl distruge cu încetişorul. El nu are nici o legătura cu oraşul acesta, el nu are sentimente faţă de el, el nu îl iubeşte. Un primar de Chişinău trebuie să fie născut în Chişinău. Sper că toată armata de demnitari din Primărie o să ardă în Iad pentru porcăriile pe care le fac, ascunzîndu-se după lozinci patriotice...”

A doua: „...iar după ce PL-ul a devenit proprietatea lui Plahatniuc, totul e din ce în ce mai rău, căci tot ce se face, se face la ordinele lui. Îmi pare rău de insula din parcul „La Izvor”, care acum a devenit proprietatea lui Plahatniuc. Vedem peste tot în oraş construcţii neautorizate. Aici merge altfel dacă vrei să construieşti ceva, te întrebi de Plahatniuc şi dacă el îţi spune că e „Da”, înseamnă că totul e rezolvat.”

Oamenii văd, nu-s chiar aşa cum îi cred Ghimpu şi Chirtoacă!

Opiniile de mai sus sunt reale, nu sunt invenţii de-ale noastre, iar asta o poate constata oricine ştie să le identifice în Internet. Îi înţeleg extrem de bine amărăciunea şi revolta primului intervenient faţă de acest ţăran care şi-a adus cu el deprinderile lui rurale de la Coloniţa, vrînd să şi le impună drept modele citadinilor născuţi şi trăiţi o viaţă în Chişinău.

Ţărănoii aceştia doi, Chirtoacă şi Ghimpu, au infestat mitocăneşte viaţa publică a acestei Capitale cu incapacitatea lor de a se adapta mediului urban. Au transformat Chişinăul într-un imens cătun cu hîrtoape şi tranşee în mijlocul străzilor, aşa cum probabil au fost ei obişnuiţi în satul lor. Confundă păscutul caprelor copilăriei lor cu administrarea unei metropole, acesta fiind şi motivul pentru care rămîne doar bălegar în urma ambilor. Of, Doamne, oare tot de la capre i se trage lui Chirtoacă şi eşecurile masculinităţii lui matrimoniale?

Oamenii văd bine ce se întîmplă în jurul lor, nu-s chiar aşa de naivi cum îi cred Ghimpu şi Chirtoacă! Nu orice terchea-berchea de ţărănoi poate conduce un oraş, indiferent de cît s-a plimbat prin lume! Nu orice terchea-berchea de ţărănoi poate influenţa destinul unei ţări, aşa cum are pretenţia necioplitul Ghimpu, sluga politică urît mirositoare a lui Plahoitniuc!

Nefiind înzestraţi cu simţul proporţiilor, cu un elementar bun simţ specific oamenilor bine crescuţi de la ţară, aceşti politicians thugs visează mai dihai decît pacienţii de la Psihiatrie – unul, Chirtoacă, se vede prim-ministru, celălalt, Ghimpu, tînjeşte încă după funcţia de preşedinte al Parlamentului, căci de asta se şi încrîncenează acum şi vrea provocarea alegerilor anticipate!

Oare cît vor mai permite alegătorii ca, din cauza acestor doi izmenari aventurieri, R. Moldova să fie văzută şi judecată prin prisma etalonului de prostie isterică pe care-l întruchipează ei?