De ce sunt evreii atit de bogati si de destepti?

Am petrecut cîţiva ani în Israel, pentru un stagiu, în cîteva spitale de acolo

Am petrecut cîţiva ani în Israel – pentru un stagiu, în cîteva spitale de acolo – şi mi-a venit ideea de a face o cercetare: „De ce sunt evreii atît de inteligenţi?”

Este evident faptul că evreii sunt mai avansaţi în multe aspecte ale vieţii, cum ar fi ingineria, muzica, ştiinţa şi, mai ales, în mediul de afaceri – aproape 70% din comerţul mondial este deţinut de evrei, de la cosmetice, modă, produse alimentare, hoteluri, industria filmului (Hollywood şi altele) etc, pînă la armament. Este aceasta o coincidenţă sau ceva obţinut în mod conştient? Cercetarea a durat aproximativ opt ani, timp în care am adunat informaţii într-un mod cît mai exact posibil, despre alimentaţia evreilor, cultură, religie, pregătirea iniţială a sarcinii etc., pentru a le compara cu obiceiurile altor naţii.

Să începem cu pregătirea iniţială a sarcinii. În Israel, primul lucru pe care l-am observat este că mama însărcinată cîntă mereu cîntece religioase şi urmăreşte să rezolve cît mai des probleme de matematică împreună cu soţul. Am fost foarte surprins să văd că viitoarea mamă purta mereu cărţi de matematică şi, uneori, chiar mă ajuta în rezolvarea unor probleme. La întrebarea „Faci asta  pentru copilul din tine?”, ea mi-a răspuns: „Da, pentru a instrui copilul încă din burtă, numai aşa va putea fi un geniu mai tîrziu”.

Un alt lucru pe care l-am observat este atenţia acordată alimentaţiei. Viitoarei mame îi place să mănînce migdale şi curmale cu lapte, salate amestecate cu migdale şi alte fructe cu o coajă lemnoasă, cum ar fi nucile. Pentru masa de prînz – pîine, legume şi alge. În credinţa lor, carnea de animal şi peştele nu vor da nici un beneficiu pentru trupul nostru.

De asemenea, ei mănîncă întotdeauna, înainte de masa principală, fructe. În convingerea lor, dacă mănînci mai întîi felurile principale (cu pîine sau orez), apoi fructele, te vei simţi somnoros şi îţi va fi greu să înţelegi orice lecţie care ţi se va preda la şcoală. Modul de alimentaţie a copilului este întotdeauna sub îndrumarea părinţilor: în primul rînd se consumă salata de fructe cu migdale.

În Israel, fumatul este tabu. În cazul în care sunteţi invitatul lor, nu încercaţi să aprindeţi o ţigară în casă, vă vor cere politicos să mergeţi afară pentru a fuma. Potrivit oamenilor de ştiinţă israelieni, nicotina distruge celulele din creier şi afectează genele şi ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect apariţia unui idiot. Deci, fumători, vă rugăm să luaţi notă! În mod paradoxal, cel mai mare producător de ţigări este un evreu… Philip Morris Klutznick.

România Star