De ce luptă Ghimpu împotriva poporului?

Dacă este „prostul nostru”, trebuie să-l lăsăm să ne domine?

Autor: Mihai CONŢIU

Proştii cu iniţiativă sunt periculoşi. Iar cei cu iniţiative naţionale sunt şi mai periculoşi. De aceea le acordăm atîta spaţiu. Poate reuşim să înţelegem că nu trebuie să-i tolerăm prea mult în vieţile noastre. Cînd înţelegi bine cine şi cît costă, înseamnă că vorbim despre cultură politică. Dar despre ce cultură politică putem vorbi în R. Moldova atîta timp cît, acum, toţi politicienii trebuie să dialogheze cu Mihai Ghimpu, omul care se gîndeşte numai la „binele oamenilor, al poporului”? Ce poţi dialoga cu unul care aude cu gura şi, aşa prost şi hoţ cît este, îşi bate joc pe faţă de toţi moldovenii promiţîndu-le viaţă bună la mic şi la mare?

Despre ce profunzimi intelectuale, suferinţe autentice atuncî cînd e vorba de destinul naţional poţi vorbi la unii jurnalişti şi scriitori care stau drepţi în faţa lui şi ni-l prezintă ca „model naţional”, aşa cum o face Ion Hadîrcă? Într-o lume normală, aşa ceva este de neconceput! O construcţie politică improvizată mai bizară decît partidul Prostului Satului nu se poate imagina. Oare pentru că este „cinstit” sau de grija „singurătăţii” lui Dorin Chirtoacă l-a numit pe felcerul Anatol Şalaru mai mare peste investiţiile din drumurile şi şoselele patriei? Poate pentru amîndouă!

Chestia asta cu „cinstea lui Ghimpu”, zău, chiar că produce lehamite! Ca să nu fiu acuzat de rea-credinţă, vă reproduc o parte din cele scrise de cunoscutul analist politic Bogdan Ţîrdea despre „cinstea lui Ghimpu”!

„M-au amuzat şi argumentele invocate de Ghimpu: Filat este corupt, nu are randament. Vă imaginaţi? Ghimpu şi PL, implicaţi pînă la gît în scheme de corupţie (afacerea firmei „Parstar”, care a prejudiciat bugetul ţării cu 500 de milioane de lei, afacerea cu armamentul, fondurile ecologice risipite de Gheorghe Şalaru în folosul propriilor rude (e vorba de 4,5 milioane de lei), modernizările frauduloase de trenuri, fiecare tren costînd peste 2 milioane de euro, afacerea „Megapress”, risipirea a peste 880 de milioane de euro granturi date pentru reparaţia drumurilor de către europeni, reparaţiile dubioase de străzi în Chişinău), îl acuză pe Filat de corupţie?Ne puteţi da, domnule Ghimpu, cel puţin un caz de corupţie de proporţii, în care a fost personal implicat Filat? Or, dvs., personal, aţi luat din buzunarul statului 500 de milioane de lei doar cu afacerea „Parstar”, scrie Ţărdea.

La polul opus, „plahoitniuccianul” Constantin Tănase de la „Timpul” a scris, Luni, 24 Martie, un articol curvesc intitulat„Cine şi de ce lucrează la dispariţia lui M. Ghimpu din politică?” Măi, măi, măi! Dar ce caută în politică Ghimpu? Cum este cu putinţă ca, după 22 de ani de independenţă, R. Moldova să continue să fie condiţionată de astfel de primitivi inculţi? Pentru că este „român-basarabean” şi vrea unirea cu România? Dar vrea el cu adevărat acest lucru?

Păi tocmai pe acest individ rudimentar l-aţi găsit să vă fie lider? Unde-s tinerii politicieni moldoveni pro-români şi buni vorbitori ai limbii române? Ce-aţi făcut cu banii pe care România vi i-a dat tocmai în acest scop? N-aveţi marfă, adică nu există capital uman tînăr? Ba există, dar tinerii n-au loc de unii ca voi şi nu mai sunt de mult în ţară! Chirtoacă nici nu intră în discuţie. Odată reîntors aici, a devenit acelaşi individ isteric, lacom, zgîrcit şi rudimentar ca unchiul său.

Ghimpu a devenit un vis urît al moldovenilor cu bun simţ, un coşmar care-i bîntuie. Decît să-i ridice osanale pentru că, chipurile”, Ghimpu ar fi unionist, Tănase mai bine ar face un calcul ca să vadă cît a prejudiciat acest primitiv R. Moldova, începînd cu cheltuielile pentru referendumul eşuat şi încheind cu impertinenţa cu care a sfidat permanent UE, CE şi Comisia de la Veneţia.

„La dispariţia lui M. Ghimpu din politică” lucrează chiar el, Ghimpu, ajutat fiind de mamelucii politici şi mediatici care se hrănesc din belşug prin menţinerea lui artificială în chip de lider politic. Lider politic cu un rating de încredere de 2,5%, cu puţin deasupra Vitaliei Pavlicenco!

„Problema e alta: cine şi de ce bate în liderul liberal? Cei care-l atacă azi pe Ghimpu nu o fac de pe poziţia interesului naţional, căci interesul naţional este ca PL-ul să devină un partid de centru-dreapta puternic, să aibă un cuvînt greu de spus în guvernare”, scrie Tănase cu însufleţire vibrîndă cu vibratorul muzei lui de alături.

Cu alte cuvinte, nene, o fi el prostul nostru, dar trebuie să i-o întărim, să i-o ridicăm permanent. Autoritatea, că-i român verde, de-al nostru, că este blagoslovit de Băsescu! Ţînţarilor mediatici de la marginea Europei nici că le pasă de ce fel de model politic le oferă tinerilor! Interesele lor meschine contează, iar asta pentru că ele depind de frecţionarea piciorului de lemn al Prostului Satului.

Ce pot discuta cu un astfel de primat copiii noştri şcoliţi pe la universităţi prestigioase din Occident? V-o spun din propriile-mi intimităţi: Aceşti copii ai noştri, după ce l-au văzut pe Ghimpu, ne cred rămaşi la stadiul Epocii Primitive! Au şi dreptate, bădie, iar cît vom mai avea cîntăreţi de-ai lui Ghimpu de teapa unora ca Tănase sau Hadîrcă... bordei, lipsă de săpun, coceni, analfabetism, blenoragie, droguri, alcoolism şi curvăsărie scrie pe fruntea noastră de „daci-geto-daci-slavi”! „Geto, da’cine-i ăsta din şifonier? Au revoir, băi!