CURIOZITĂŢI INTERESANTE

Ştiaţi că:

·        Lunile anului care încep într-o Duminică au întotdeauna şi o zi de Vineri care cade pe 13 ale lunii?

·        Atunci cînd cimitirul "Les Innocents", din Paris, Franţa, a fost mutat din centrul oraşului în suburbii, în 1786, după mai bine de o mie de ani în folosinţă, autorităţile au descoperit că multe schelete erau cu faţa în jos sau în poziţii nefireşti pentru un decedat, lucru ce a confirmat faptul că multe persoane fuseseră înmormîntate prematur, cînd încă mai trăiau, doar pentru a se trezi într-un sicriu, la cîţiva metri sub pămînt?

·        Imediat după moarte, corpul lui Charlie Chaplin a fost furat din locul unde era înmormîntat, iar văduvei sale, Oona Chaplin, i-au fost ceruţi bani pentru ca trupul decedatului să-i fie înapoiat. După ce Oona Chaplin a refuzat să cedeze şantajului, şi după ce şi copii săi mai mici au fost ameninţaţi, pentru a plăti, aceasta a anunţat poliţia, care i-a prins pe cei doi făptuitori, doi mecanici auto, care au declarat că au încercat astfel să-şi rezolve problemele financiare, că cei doi au fost condamnaţi la 4 ani şi jumătate, respectiv 18 luni de închisoare pentru fapta lor, iar trupul lui Charlie Chaplin a fost înmormîntat din nou, dar de această dată într-un mormînt din beton?

·        În ziua de astăzi este ceva jignitor să arăţi cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea alta semnificaţie. Înaintea bătăliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipînd victoria lor asupra Angliei, au decis să le taie degetul mijlociu tuturor soldaţilor luaţi prizonieri. Asta pentru că fără degetul mijlociu le va fi imposibil să mai tragă cu arcul şi astfel să mai ia parte la vreo luptă pe viitor, însă francezii au pierdut acea bătălie iar soldaţii englezi îi batjocoreau arătîndu-le degetul mijlociu, pe care aceştia intenţionaseră să li-l taie?

·        Singurele cacofonii acceptate în limba română sunt: Ion Luca Caragiale, tactica cavalerească, biserica catolică, epoca capitalistă, Banca Comercială?