CORNELIU FURCULITA: MESAJELE PAS SI ALE MAIEI SANDU SINT INCOERENTE

Mai multe partide politice, atît parlamentare, cît și extraparlamentare, solicită discuții cu Maia Sandu pentru a înțelege adevăratele intenții ale președintelui. Despre aceasta liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a relatat într-un interviu pentru radio Europa Liberă. Președintele celei mai mari fracțiuni parlamentare spune că după ce Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliță pentru funcția de premier, iar PAS a declarat că nu o va susține, situația a devenit una incertă.

“Straniu, dar mesajele sînt puțin incoerente, de aceea și multe partide, forțe politice, fracțiuni astăzi se întreabă care sînt intențiile adevărate ale președintei și solicită discuții inclusiv cu președinta și cu fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și cu candidatul înaintat ca să afle adevăratele intenții ale președintei și ale Partidului Acțiune și Solidaritate, precum și ale candidatului înaintat, ca să vedem care sînt adevăratele intenții. Ca să ne determinăm dacă votăm sau nu, trebuie să vedem și structura cabinetului propus, și programul. Probabil dacă va fi un program pentru 2-3 ani și va fi un program atrăgător, atunci merită a fi discutat”, spune Furculiță

 

Socialiștii sînt de părerea că alegerile parlamentare anticipate ar trebui organizate după Paște

Alegerile parlamentare anticipate ar trebui organizate după sărbătorile de Paști. De această părere este președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. Într-un interviu pentru radio Europa Liberă, socialistul și-a argumentat propunerea.

 „Pentru a declanșa alegeri anticipate, este necesară nu doar opinia socialiștilor, este necesară și opinia celorlalte fracțiuni reprezentate în parlament. Noi considerăm că ar fi un termen optim ca alegerile parlamentare să se desfășoare după sărbătorile de anul acesta de Paști, fiindcă este o perioadă în care n-ar fi bine ca societatea să fie bulversată de către politicieni și nu-mi închipui cum ar putea să fie alegerile în perioada Paștelui sau de Paștele Blajinilor. De aceea, noi considerăm că ar fi bine ca ele să se desfășoare imediat după sărbătorile de Paști, nemijlocit perioada electorală sau campania electorală…”, a spus Furculiță.

Sursa: socialistii.md