COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Fecioară

Apă şi Pămînt, dar nu numai atît. Atenţie, Peşte, la fermecătoarea Fecioară: este semnul care-ţi este opus în zodiac, la şase luni distanţă. Ai încercat vreodată să apropii doi magneţi?

Combinaţia aceasta are două posibilităţi: raiul sau iadul pe Pămînt. Atracţia iniţială va fi foarte puternică. Fecioara realistă şi practică se va minuna de această creatură eterică şi imaginativă, iar Peştele, la rîndu-i, va fi fascinat de acurateţea gîndirii acestui nativ atît de metodic.

Fecioara se pricepe de minune la chestii care cer precizie, talent critic (îl are din plin şi-l foloseşte fără reţineri) şi abilitate verbală. Peştele... la tot ce NU este precis. Cît despre talentul critic al Peştelui, el este atît de bine ascuns sub altruismul lui, încît aproape că nu există. Nimic nu e de neînţeles pentru un Peşte, iar asta va deranja o Fecioară sceptică şi riguroasă. Peştele are viziune, intuiţie, emoţii şi o înclinaţie spre simboluri. Fecioara este adesea foarte idealistă şi perfecţionistă pînă la Dumnezeu! Ea vede lumea atît de clar, se pricepe atît de bine să descopere defecte şi să facă critici de bun-simţ, să observe ceea ce alţii nu observă.

Fiecare are ceea ce-i lipseşte celuilalt. Acolo unde Peştele vede "corola de minuni a lumii" şi o contemplă în tăcere, fără a încerca să o strice prin analiză, Fecioara vine cu instrumente precise şi începe să măsoare şi să împartă, să identifice calităţi şi defecte, să categorisească şi să pună întrebări. Pentru un Peste, care e în stare să descopere frumuseţea peste tot şi care este altruist prin natura lui, care acceptă atîtea, o Fecioară poate deveni extrem de obositoare. Peştele nu înţelege de ce trebuie să punem atîtea întrebări şi să criticăm atîta, Fecioara nu înţelege cum e posibil să stai aşa şi să contempli ceva fără să încerci să cercetezi. Răspunsul Peştelui poare fi adesea doar o ridicare din umeri, dar Fecioara nu se dă bătută aşa de uşor: tendinţa de a despica firul în patru o va face să încerce să înţeleagă de ce gîndeşte Peştele aşa, de ce aia, de ce asta... Iar Peştele oboseşte repede la interogatorii... Fecioara, pe de altă parte, se înfurie repede dacă nu reuşeşte să smulgă adevărul din cotloanele sufletului unui Peşte.

Fecioara este foarte chibzuită – să nu uiţi niciodată asta! – este aproape avară, iar dacă o întrebi, o să-ţi spună foarte adesea că asta este o calitate, nu un defect. Peştele e cheltuitor, cumpăra din impuls şi nu se prea sinchiseşte de economii, bani şi conturi pentru zile negre.

Aşadar, se poate? Aici nu există răspunsuri ocolite: va fi totul sau nimic. Fie va dura cîteva luni şi apoi ambii se vor îndrepta spre alte relaţii, fie va dura o viaţă. O să ştiţi amîndoi în curînd ce vă aşteaptă. Compromisul este esenţial într-o relaţie cu atîtea piedici stelare.