COMPATIBILITĂŢI ZODII

Vărsător - Rac

Vărsător şi Rac? Aer şi Apă. Credeţi că e posibil aşa ceva?

Putem pleca de la premisa că Vărsătorul e prea mental iar Racul prea senzitiv; putem crede ca Vărsătorul este un aventurier înnăscut iar Racul este un casnic convins şi de modă veche, punînd astfel în opoziţie o libertate imprevizibilă şi un conservatorism declarat, adesea orb. Un "gen de care pe care" ce poate imita oricînd, într-o relaţie de cuplu, celebrul conflict dintre generaţii.

Nu este întotdeauna aşa. Semnele incompatibile că Vărsătorul şi Racul se caută atunci cînd le vine vremea să facă un salt decisiv pentru evoluţia lor spirituală.

Racul are nevoie să înveţe să fie liber şi să nu mai depindă de nimeni, iar Vărsătorul are nevoie să înveţe să primească iubire, să se lase copleşit, invadat, "inundat" de sentimentele Racului.

Vărsătorul poate scoate pentru totdeauna un Rac din cochilia sa închistatoare, tot aşa cum Racul îl poate învăţa pe Vărsător să cunoască lumea şi prin intermediul celor cinci simţuri.

Este deci posibilă o astfel de relaţie, în care creativitatea fecundă a Racului îşi poate găsi expresia şi manifestarea prin inventivitatea şi originalitatea mentala a Vărsătorului.

O relaţie în care Racul va plonja către arhetipurile fundamentale ale omenirii, iar Vărsătorul le va concretiza, spontan, în noi producţii mentale pentru generaţiile care urmează.

Adesea, un cuplu Vărsător-Rac chiar poate schimba lumea.