COMPATIBILITĂŢI ZODII

Capricorn - Vărsător

Există atracţie între contrarii? Adesea. Rezistă împreună? Uneori, însă în cazul de faţă diferenţele sînt foarte mari. Rezultatul acestei combinaţii depinde de diferenţa dintre aşteptările dvs. şi ceea ce obţineţi.

Nevoia de senzaţii tari şi ideile neconvenţionale ale Vărsătorului vă dau fiori pe şira spinării? Se prea poate să consideraţi aceste însuşiri excitante şi provocatoare, dar numai la început. Dvs. sînteţi tradiţionalist pînă în măduva oaselor, ori Vărsătorul nu dă doi bani pe statul social, aşa cum faceţi dvs. El nu se jenează să şocheze, să revoluţioneze - ba dimpotrivă! Chiar dacă Vărsătorul dvs. nu este un caz tipic, oricum are un temperament mai rece decît al dvs. Viziunea lui asupra lumii este plină de obiectivitate. Nu prea lasă sentimentele să se amestece cu raţiunea. Uneori, interesele lui pot fi atît de ultramoderne şi de "mobile", încît, cu timpul, veţi tînji după o persoană mai stabilă si mai... iubitoare. Vărsătorul nu se va încadra niciodată în această descriere! Şi abia am schiţat cîteva dintre diferenţele majore!

În adîncul inimii dvs. aveţi o puternică conştiinţă de clasă: va doriţi vecini pe măsură, hainele cuvenite, şcoală potrivită pentru copiii dvs. şi lucruri de genul acesta. Vărsătorul este plămădit dintr-un altfel de aluat: are concepţii democrate şi-şi trăieşte viaţa după propriile credinţe, indiferent de ceea ce lumea consideră a fi bun sau rău. Amîndoi sînteţi făcuţi pentru a conduce, dar în direcţii diferite. Dvs. cîştigaţi faima în cadrul unor firme şi în urma unor eforturi destul de mari, care vă solicită răbdare şi nervi puternici. Înţelegeţi foarte bine politica firmelor, de aceea veţi urca scara ierarhică în ritm alert. Cu alte cuvinte, vă cîştigaţi poziţia fără a mai fi nevoie să vă plimbaţi în sus şi-n jos pe această scară. Vărsătorul preferă grupurile sociale, indiferent daca sînt sau nu instituţionalizate. Dacă este frustrat la locul de muncă, merge pînă la a se ocupa de voluntariat în cadrul unor organizaţii non-profit. Este în stare să se dedice lumii întregi pentru o cauză dreaptă, aşa că renunţaţi să îl mai aşteptaţi acasă la sfîrşitul zilei! Îl puteţi privi de departe cum se adresează unei mulţimi prin portavoce, ori puteţi bea o cafea cu el la... Café Internet.

Alta diferenţă dintre voi constă în modul în care înţelegeţi să vă petreceţi o seară bună. Dvs. alegeţi un restaurant de patru stele, iar Vărsătorul preferă să mănînce preparate vegetariene, într-un colţ de fast-food; dvs. aţi vrea să discutaţi despre teatru şi literatură, iar el despre posibilităţile de a-i ajuta pe copii să traverseze strada sau despre o pagină bună de Internet; dvs. adoraţi istoria şi obiectele din trecut, pe cînd un Vărsător respinge, uită tot ce s-a petrecut ieri - el trăieşte deja în viitor şi pentru viitor.

La nivel spiritual, Vărsătorul nu este capabil să tolereze o relaţie, la modul la care o faceţi dvs. Sectorul dragostei este guvernat la el de Gemeni - un semn al gîndirii -, aşa că raţiunea lui învinge sentimentele. Dvs. sînteţi realist, dar la un nivel etic suprem, astfel încît orice aduce a promiscuitate vă lasă rece.

Poate funcţiona o astfel de relaţie? Ca orice altceva în viaţă, depinde numai de dvs.!