CEI MAI MULTI PACIENTI CU COVID-19 AU INTRE 50 SI 59 DE ANI

Cele mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus din țară – 73 la număr – sînt în rîndul persoanelor cu vîrstele cuprinse între 50 și 59 de ani. Raportul între femei și bărbați printre pacienții cu COVID-19 este de 168 la 130.

După ședința de marți, 31 martie, a Punctului Național Focal, ministra Viorica Dumbrăveanu a declarat că cele mai multe cazuri confirmate – 233 – sînt cu transmitere locală. 65 sînt de import, din Italia, Franța, Rusia, Ucraina, Cehia, Elveția, România, Marea Britanie, Bulgaria, Germania Belarus.

În distribuția pe localități, municipiul Chișinău este cel mai afectat, aici fiind înregistrate 125 de cazuri. Urmează raionul Ștefan Vodă, cu 30 de cazuri, Soroca – 28 de cazuri, Hîncești – 23 de cazuri. În regiunea transnistreană au fost înregistrate 18 cazuri.

Printe pacienții cu COVID-19 sînt și două gravide, internate în cadrul Maternității nr. 2. Starea lor de sănătate este de gravitate medie. Printre confirmați este și un bebeluș de pînă la un an. De asemenea, sînt patru copii cu vîrstele cuprinse între unu și cinci ani, cinci copii cu vîrstele cuprinse cinci și nouă ani, iar alți 16 pacienți au vîrstele cuprinse între 10 și 19 ani.

La nivel mondial, pînă pe 31 martie, au fost raportate 785 de mii de cazuri de COVID-19 și peste 35 de mii de decese, dintre care 26 de mii în Europa. În Republica Moldova au murit doi oameni.

Sursa: IPN