CAMPIONATELE NATIONALE UNIVERSITARE 2018, SE VOR DESFASURA SUB PATRONAJUL PRESEDINTELUI R. MOLDOVA

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, a participat la ceremonia de inaugurare a Campionatelor naționale universitare 2018, care se vor desfășura sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

Astfel, s-a dat startul unui șir de evenimente sportive, care vor fi organizate pe tot teritoriul țării, de Federația Sportului Universitar din Republica Moldova și racordate la Anul Ștefan cel Mare și Sfînt. ”În cinstea marelui domnitor se vor desfășura mai multe campionate naționale universitare la diferite probe, vor fi organizate conferințe științifice, seminare, mese rotunde, vor fi întreprinse acțiuni de popularizare a importanței și rolului exercițiului fizic în dezvoltarea sănătății”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea culturii fizice și sportului, succese obţinute în cadrul competiţiilor naționale și internaţionale și merite în promovarea unui mod sănătos de viață, Igor Dodon, a semnat un decret privind conferirea de distincții de stat unui grup de sportivi și a unor persoane care au contribuit la dezvoltarea sportului în Republica Moldova.

”Cred cu tărie că țara ai cărei cetățeni îmbrățișează valorile fundamentale ale educației fizice și sportului are mai multe oportunități să evolueze, să progreseze, să se afirme în plan internațional. Așa cum am remarcat și anterior, practicarea modului sănătos de viață, trebuie să devină o prioritate pentru Republica Moldova. Voi susține și încuraja practicarea sportului în masă, astfel ca cetățenii țării noastre să-și dezvolte abilitățile intelectuale, spirituale și fizice”, a menționat șeful statului.

Amintim că în toamna anului trecut, Igor Dodon a lansat un program național de reabilitare a infrastructurii sportive care prevede construirea a circa 300 de complexe sportive în localitățile din Republica Moldova, preponderent în cele din mediul rural.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova