BOP: CEBAN CONDUCE CU O DIFERENTA DE 10% FATA DE RADU LA ALEGERILE LOCALE

Pentru candidatul Partidului Socialiștilor din RM, la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, sînt gata să voteze 40% dintre cei deciși deja. Acesta este rezultatul sondajului Barometrului de Opinie Publică, care a fost prezentat astăzi în capitală, scrie aif.md.

Conform rezultatelor sondajului realizat cu cîteva zile înaintea alegerilor, Ion Ceban o depășește cu 10% pe contracandidatul său Silvia Radu, pentru care ar vota 30% dintre alegători. Pe locul trei se poate situa Andrei Năstase cu 20% dintre cei hotărîți deja. Astfel, cel mai probabil destinul capitalei se va hotărî în turul doi, unde bătălia se va da între candidatul PSRM și candidatul oficial declarat indepentent, Silvia Radu, care de fapt este susținută de către PDM.

De asemenea, rezultatele sondajului au demonstrat că și soarta municipiului Bălți se va hotărî în turul doi al alegerilor. Pentru funcția de primar al capitalei de nord, se vor lupta candidatul Partidului Socialiștilor din RM, Alexandr Usatîi și reprezentatul ”Partidului Nostru”, Nicolai Grigorișin, scrie aif.md.

Sondajul Barometrului de Opinie Publică s-a desfășurat în perioada de 19 aprilie – 9 mai. La sondaj au participat 1115 respondenți din întreaga țară, de asemenea, suplimentar, 409 de respondenți în Chișinău și 200 - în Bălți. Marja de eroare pentru întreaga țară este de +/-3%, în Chișinău - +/-4%, iar în Bălți - +/- 6%, notează aif.md.

Sursa: socialistii.md