AXA GUVERNUL PENALULUI PONTA – OLIGARHUL PLAHOTNIUC

Diversiunile Acţiunea 2012, Tinerii Moldovei, Usatîi…

Autor: Mihai CONŢIU

Este extrem de suspect modul în care acţiunile de protest ale Platformei DA sînt percepute şi contracarate, din interior şi exterior, dorindu-se anihilarea lor cu orice preţ, iar în acest scop sînt cheltuite sume de bani imense pentru discreditarea protestatarilor. Dacă e să ne amintim de Maidanul de la Kiev, păi atunci întregul Occident s-a situat de partea protestatarilor, deşi în acea vreme nimeni nu ştia cu precizie despre luxul exorbitant în care trăia Viktor Ianukovici şi anturajul său, nici despre miliardele furate de acest grup din visteria propriei ţări.

În cazul protestelor de la Chişinău, însă, deşi întregul Occident ştie că cei cărora li se cer demisiile au furat cel puţin un miliard de Euro, occidentalii „tac cu înţelepciune, în espectativă”, mai ales unii oficiali români, care chiar participă la operaţiunile de suprimare a revoltelor.

Ianukovici a fost pedepsit pentru că nu a vrut integrarea europeană a Ucrainei, iar mai apoi s-a aflat cît a jefuit ţara. Actualii guvernanţi moldoveni mimează dorinţa integrării europene, au furat ţara de un miliard în văzul tuturor, dar se pare că sînt menajaţi doar pentru că mimează opţiunea proeuropeană. De cînd normele europene au ajuns să devină umbrele de protecţie pentru un oligarh ca Vladimir Plahotniuc, iar asta cu nădejdea că acesta „va scăpa ţara” în UE?

Avem cumva de-a face cu duble standarde sau cineva cîştigă salarii grase din a-i convinge pe actualii guvernanţi, la infinit, să aleagă totuşi calea europeană? Dar ce-au făcut guvernanţii moldoveni în ultimii şase ani? Nu au demonstrat că vor bloca integrarea europeană a ţării din clipa în care, la ordinul lui Vladimir Plahotniuc, au demis Guvernul Vlad Filat?

Penalul Ponta îl sprijină logistic pe oligarhul Plahotniuc

Se ştie deja că premierul (încă) României, Victor Ponta (i-aş zice Viktor Pontonovici!), trimis deja în judecată într-un dosar penal, este un apropiat al oligarhului Plahotniuc, pe care, la ultima lui vizită în RM, l-a recunoscut, formal, ca fiind adevăratul stăpîn al acestei ţări. Cînd Ponta a vizitat RM şi, mai întîi, a avut o întrevedere mafiotă cu Plahotniuc, cîteva grupuri unioniste au solicitat ca autorităţile moldoveneşti să-i ridice interdicţia de a pătrunde pe teritoriul Moldovei suspectului George Simion, liderul controversatei organizaţii civice Acţiunea 2012.

Pe 18 Septembrie, Justiţia lui Plahotniuc de la Curtea de Apel Chişinău a decis ridicarea interdicţiei impusă acestui George Simion, iar aceasta în contextul în care procesul trebuia să aibă loc pe data de 23 Septembrie. Interesant, nu?

Este clar că Justiţia lui Plahotniuc a luat decizia pripită de devansare a şedinţei de judecată deoarece Simion cu unioniştii lui îi erau utili oligarhului pentru a crea confuzie, a destabiliza, a compromite, a provoca şi a submina acţiunile paşnice de protest ale Platformei DA. La ora actuală, pentru Ponta şi Plahotniuc, demonstraţiile unioniste de la Chişinău sînt necesare anihilării Platformei DA, nereprezentînd vreun pericol ca acestea chiar să pună bazele unirii imposibile dintre RM şi România. Ştiu acest lucru şi Ponta, şi Plahotniuc, şi Simion, precum şi finanţatorii din umbră ai demonstraţiilor unioniste.

Săptămîna trecută, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, Valeriu Zgonea, a spus că, astăzi, R. Moldova nu are nevoie de o revoluţie, ci de o evoluţie. Această precizare a fost făcută în cadrul unei conferinţe comune susţinută cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, finul de cununie al oligarhului. Colegul de partid al penalului Victor Ponta are tupeul să afirme că este nevoie de o evoluţie a ţării, nu de o revoluţie, iar asta în contextul în care RM este capturată de Plahotniuc în totalitate, că el este mafiotul şef al ţării şi că stă în umbra furtului miliardului de Euro. Cum altfel dacă nu prin revoluţie poţi ajunge la evoluţie?

„Lupta cu corupţia trebuie să fie importantă pentru fiecare parlamentar în parte”, a mai spus oficialul român, uitînd că acest lucru trebuie să-l comunice exclusiv lui Plahotniuc şi Candu. În plus, Zgodea l-a încurajat pe Candu să îşi continue eforturile de reformare a R. M., indiferent de „piedici şi încercări”. Prin urmare, colegul de partid al penalului Ponta consideră că protestele Platformei DA sînt „piedici şi încercări” faţă de eforturile de reformare, lăsînd să-i cadă în fundul pantalonilor realitatea că adevăratele piedici împotriva reformelor autentice sînt Plahotniuc şi Mafia sa. Un lucru este cert: Acţiunea 2012, pe lîngă obscurele finanţări de pînă acum, a obţinut şi sprijinul penalului Ponta.

Cinismul agresiv al conducătorilor Acţiunii 2012, Tinerii Moldovei…

Cu riscul de a mă repeta, reiau cîteva precizări făcute de către Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pentru probleme de securitate al lui Traian Băsescu, despre care nu putem spune că nu este un om informat:

Am fost invitaţi în NATO şi UE pentru a face România mai buna, nu mai mare." "Basarabia nu a fost niciodată o chestiune între România şi Rusia, ci între Rusia şi Occident. Deci cei care vor decide în ce lume va fi încadrată R. Moldova, într-una europeană sau într-una eurasiatică, vor fi liderii marilor puteri vestice împreună cu liderii de la Moscova". „Mi se pare cumva că Simion şi cei din jurul lui au apărut de nicăieri şi brusc au devenit actori centrali ai scenei politice. Ideea lor de unificare cu paru’ mi se pare extrem de periculoasă. Dacă m-aş pune în pielea Rusiei, primii pe care i-aş finanţa ar fi unioniştii, pentru ca după aceea să pot să arăt cu degetul intenţiile României.”

De cum i s-a ridicat interdicţia de a mai intra în RM pe o perioadă de 5 ani, deşi cineva ar putea face recurs la CSJ, acest George Simion a şi venit la Chişinău şi, Sîmbătă, 19 Septembrie, împreună cu cei de la „Tinerii Moldovei” au organizat un marş unionist, plecînd din Piaţa Marii Adunări Naţionale pînă în faţa companiei „Teleradio Moldova”. Scopul protestului a fost acela de a cere companiei „Teleradio Moldova” spaţiu de emisie pentru a vorbi despre unirea Moldovei cu România. Cu alte cuvinte, făcînd jocurile lui Plahotniuc, Simion şi cei de la „Tinerii Moldovei” vor ca din bani publici, din banii tuturor moldovenilor, să transmită mesaje unioniste unei populaţii majoritare care nu doreşte acest lucru. Nu m-ar mira să văd că şi obţin acest lucru, iar asta din simplul motiv că televiziunea publică este controlată de Plahotniuc prin intermediul lui Mircea Surdu, directorul televiziunii, şi Ecaterina Stratan, directorul Departamentului Ştiri şi Dezbateri. Dacă vrea Plahotniuc!!!

Apariţia lui Simion în spaţiul public, transformarea lui într-un lider conjunctural, „paraşutarea lui unionistă” la Chişinău şi angajarea în mitinguri unioniste cu cei de la „Tinerii Moldovei” sînt acţiuni de natură să dilueze protestele Platformei DA şi să creeze confuzie în rîndul populaţiei, pînă la izbucnirea de conflicte între grupările de manifestanţi. Strategic, Renato Usatîi s-a retras, deşi spunea că intenţionează să vină şi el cu corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Probabil că va apare atunci cînd Plahotniuc va considera că are nevoie de o intervenţie în forţă şi mai dură.

Paradoxul revoltător al acestei situaţii este următorul: Platforma DA protestează paşnic şi legitim faţă de nişte abuzuri uriaşe ale guvernanţilor, avînd revendicări la zi, care ţin de siguranţa naţională a ţării, stabilitatea ei şi parcursul proeuropean, iar acest Simion, „venit de nicăieri”, şi cei de la „Tinerii Moldovei” vin să bruieze cu nişte revendicări imposibile şi absolut inactuale. Păcat că tinerii cei mulţi care-l susţin pe Simion şi „Tinerii Moldovei” sînt atît de naivi şi manipulabili deoarece habar nu au ce şi cine stă în spatele celor care-i conduc! Unde mai pui că lor li se mai adaugă şi susţinerea „experimentatei unioniste” Vitalia Pavlicenco, pe care n-o cred pro-româncă nici dacă sînt picurat cu ceară sau schingiuit în fel şi chip. Ştiu eu ce ştiu!

În concluzie, constatăm că România lui Ponta îl sprijină pe oligarh şi prin Acţiunea 2012 şi „Tinerii Moldovei”, iar asta şi cu preţul unor confruntări de amploare dramatică. Ca de obicei, e păcat de tineretul naiv, al cărui singur rol este acela de victimă! Să aibă ei unde merge cu coroane de flori ca să comemoreze victime, martiri!