ADMINISTRATORII A DOUA COMPANII AU FOST CONDAMNATI PENTRU ORGANIZAREA MIGRATIEI ILEGALE

Administratorii a două companii din capitală au fost condamnați la amenzi a cîte 46 mii de lei, iar firmele pe care le gestionau au fost condamnate, în calitate de persoane juridice, la amenzi penale a cîte 165 mii de lei pentru organizarea migraţiei ilegale.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, pe lîngă pedeapsa de bază, cei doi administratori au fost privaţi şi de dreptul de a presta, timp de cinci ani, servicii în domeniul angajării în cîmpul muncii peste hotarele R. Moldova. Totodată, a fost dispusă şi confiscarea, în contul statului a 90 mii de dolari, 15 mii de euro, 59 mii de lei moldovenești şi 2136 lei româneşti – toate ridicate de la inculpaţi la faza de urmărire penală.

Cei doi administratori au fost reţinuţi de PCCOCS în toamna anului 2017, fiind bănuiţi de organizarea migraţiei ilegale în Israel. În cadrul celor 30 de percheziții efectuate la domiciliile şi automobilele oamenilor de afaceri, au fost ridicate probe care au confirmat implicarea subiecților în comiterea infracțiunii, inclusiv acte de identitate, dosare procesate pentru solicitarea vizelor a circa 100 de migranţi, bani în diferită valută, în sumă totală de peste două milioane de lei, provenite din activitate ilegală.

Toate mijlocele financiare supuse confiscării constituie avantajele materiale, obţinute de către inculpaţi de pe urma activităţii infracţionale de organizare a migraţiei ilegale şi urmează a fi trecute în contul statului. Conform statisticilor, pe parcursul anului trecut, procurorii au asigurat confiscarea unui venit infracţional în valoare cumulativă de peste 48 milioane de lei, rezultat din comiterea infracţiunilor.