ADA VA ELABORA UN PROGRAM DE SUPORT PENTRU DEZVOLTAREA MANAGEMENTULUI RESURSELOR DE APA

Agenţia austriacă de cooperare pentru dezvoltare (ADA) va elabora un program de suport pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale în sectorul managementului resurselor de apă din Republica Moldova. Sarcinile de bază pentru elaborarea programului, scopul şi obiectivele acestuia au fost discutate, ieri, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

“Am discutat despre proiectele de dezvoltare regională în domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare şi am nominalizat principalii actori în realizarea eficientă a proiectelor. De asemenea, am prezentat ariile de intervenţie unde am avea nevoie de dezvoltarea capacităţilor pentru a identifica modalitatea şi metodologia de implementare, astfel, încît să asigurăm eficienţa resurselor alocate şi durabilitatea rezultatelor aşteptate", a precizat Liviu Oboroc, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

La rîndul său, Andreas Knapp, consultant internaţional, a subliniat că “vor fi realizate o evaluare politico-economică pentru a avea o situaţie reală a gestionării în domeniul apelor, dar şi un studiu al beneficiarilor şi instituţiilor implicate pentru a stabili necesitatea intervenţiei la etapa actuală. Ulterior, urmează să fie definite scopul, logica intervenţiei şi a etapelor, perioada de timp, bugetul pentru program. În acest sens, au fost selectate trei direcţii de intervenţie: sistemul informaţional în domeniul resurselor de apă, managementul integrat şi întărirea capacităţilor de management durabil al operatorilor din sectorul de aprovizionare cu apă", a precizat sursa citată.

Sursa: Moldpres