40 DE FAMILII NEVOIASE DIN SINGEREI AU BENEFICIAT DE LOCUINTE SOCIALE

Un bloc cu 40 de apartamente destinate familiilor defavorizate a fost dat în folosinţă la Sîngerei.

Proiectul se înscrie într-un program de construcţie a locuinţelor sociale iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care a oferit R. Moldova un împrumut cadru pe un termen de pînă la 20 de ani. Lucrările la clădirea din Sîngerei a început în noiembrie 2013, în total cheltuindu-se circa 828 mii de euro.

Obiectivul proiectului constă în îmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor nevoiaşe din ţară. În cadrul acestuia urmează să fie reconstruite 15 blocuri nefinalizate cu 700 de locuinţe pentru 2500 de familii cu venituri mici, cu mulţi copii, cu nevoi speciale ş.a.

„La Călăraşi şi Briceni 80 de familii deja beneficiază de astfel de locuinţe, oamenii se bucură de condiţii de trai mai bune. De astăzi acestora li se alătură şi familii din raionul Sîngerei. În scurt timp vor fi finalizate blocurile cu apartamente sociale din 15 localităţi ale raionului Hînceşti şi vor începe lucrările la Ialoveni şi Leova", a subliniat la ceremonia de inaugurare, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca.

Beneficiarii locuinţelor sociale sînt selectaţi de autorităţile publice locale, în cadrul unei comisii care examinează cererile depuse de solicitanţi, verifică legalitatea actelor doveditoare, urmăreşte întrunirea condiţiilor necesare şi acordă punctaj conform unui regulament special.