30 NOIEMBRIE – BĂTĂLIA FINALĂ PENTRU MOLDOVA

Vor proceda moldovenii ca şi românii sau vor prefera blestemul suferinţelor urmaşilor?

Autor: Mihai CONŢIU

Aşa cum m-am temut că prostimea ar putea decide revenirea României în obscurantismul comunist prin alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte, aceeaşi temere o am şi în privinţa alegerilor generale de duminică din Republica Moldova.

Aşa cum am spus-o în repetate rînduri, duminică se decide viitorul ireversibil al acestei ţări. Sînt sigur că toţi moldovenii tineri şi maturi din diaspora civilizată a Occidentului, mental, au votat a priori (a priori, aprioric – înaintea experienţei propriu-zise; lb. lat.) pentru un viitor european al ţării lor de baştină! Mai ştiu sigur că acei tineri formidabili care muncesc, studiază la cele mai prestigioase universităţi din Occident sau sînt angajaţi la cele mai renumite corporaţii din Vest nu vor ca Moldova să se reîntoarcă în primitivismul şi banditismul care sfidează orice legitate în haosul asiatic al Uniunii Vamale (UV)!

Am certitudinea că şi moldovenii din România, deprinşi deja cu binefacerile Uniunii Europene, cu şansele pe care le oferă tinerelor generaţii, deci şi viitorului acestei ţări, prin votul lor pro-european aprioric de duminică, îi vor deştepta pe părinţii şi rudele lor din Moldova! Pe acei părinţi şi rude rămaşi încă încremeniţi în nostalgii comunisto-brejneviste! Pe aceia care încă mai sînt tentaţi să-şi vîndă sufletele Diavolului Roşu întruchipat de Igor Dodon sau Renato Usatîi, aceşti aventurieri politici lipsiţi de scrupule, inamici înverşunaţi ai Moldovei şi moldovenilor şi vînduţi unor interese străine!

Cei care-şi vînd votul extremiştilor de stînga pro Uniunea Vamală himerică, care sînt adepţii închiderii graniţelor Moldovei în faţa Europei şi întregii lumi civilizate, trădează definitiv şi condamnă viitorul sigur şi paşnic al copiilor, nepoţilor şi tuturor urmaşilor lor. România s-a trezit în al doisprezecelea ceas, de ce n-ar face-o şi Moldova? Şi în România au existat politicienii ticăloşiţi din anturajul lui Victor Ponta care au înşelat, manipulat şi cumpărat voturile prostimii, dar pe 16 noiembrie a sunat ceasul deşteptării.

Ce se va alege de Moldova dacă oamenii manipulaţi şi cumpăraţi vor vota extremismul de stînga?

Aici, în Moldova, ceasul deşteptării nu sună decît o dată, căci nu există un al doilea tur de scrutin. O singură dată, duminică 30 noiembrie, cînd moldovenii vor decide dacă vor să continue purificarea şi civilizarea ţării sau s-o condamne la moarte! Duminică va fi cel mai responsabil vot pe care l-au avut vreodată moldovenii, excepţie făcînd votul parlamentar prin care s-a decis independenţa ţării din 1991. Dacă vor vota împotriva Uniunii Europene (UE), deci pentru golanii politici şi pro Uniunea Vamală (UV), atunci ei vor anula astfel Declaraţia de Independenţă a ţării!

În cîţiva ani, dacă prin absurd moldovenii vor dori să condamne ţara şi viitorul urmaşilor lor, izolaţi fiind de Europa şi întreaga lume civilizată, tot ceea ce s-a construit în Moldova prin finanţări nerambursabile de miliarde – drumuri, şcoli, spitale, staţii de epurarea apelor, dezvoltarea agriculturii, a micului business etc., etc. – se va transforma în ruine. Blocul estic pro-rusesc (UV) n-a dat şi nu va da nimănui nici un capăt de aţă! Trebuie să fie cineva ignorant de-a binelea sau ticălos ca să nu recunoască faptul că această UV nu a făcut nimic bun pentru Moldova, iar ca să o comparăm cu UE – ar trebui să fim de-a dreptul neruşinaţi!

Dacă moldovenii vor dori să-şi blesteme astfel ţara, atunci Moldova ar deveni cea mai penibilă, paradoxală şi inutilă ţară din lume – s-ar afla, pe hîrtie, într-o UV cu care nu pot colabora în nici un fel şi de pe urma căreia nu au nimic de cîştigat. De ce? Pentru că se află prinsă într-un „cleşte european” numit România şi Ucraina! Va primi Moldova gaze mai ieftine de la ruşi? Cu ce le va plăti? Ar putea deveni un focar social de „infecţie a civilizaţiei”, în care vor fi chemaţi la guvernare şi liderii de la Tiraspol. Despre sărăcia şi foametea groaznice în care vor ajunge moldovenii, nici nu mai este nevoie să vorbim! În Doneţk şi Luhansk oamenii mor deja de foame, criza de alimente e ca după Cel de-al doilea război mondial!

Lui Dodon şi Usatîi nu le pasă pentru că nu vor mai fi aici! Bineînţeles că nu se vor refugia în Rusia instabilă şi săracă, ameninţată şi ea de o cumplită criză din cauza războiului de cotropire a Ucrainei de Est, ci tot în prosperul Occident, acolo unde au vile de lux toţi bogătaşii şi politicienii ruşi şi unde învaţă şi copiii lor. Doar pînă acum, Dodon şi-a petrecut toate vacanţele în Occident, nu în Rusia!

Ieşiţi la vot şi spuneţi: Piei, drace!

Întreaga lume civilizată, dezvoltată şi prosperă a UE şi din SUA va fi cu ochii pe Republica Moldova, va fi extrem de interesată să vadă dacă, în 24 de ani, moldoveni au reuşit să se maturizeze civic, să fie responsabili faţă de viitorul ţării lor, dacă sînt capabili să gîndească liber şi nu sînt atît de îndobitociţi încît să-şi vîndă votul şi sufletul oricărui trădător de ţară şi neam.

Europa aşteaptă de la moldoveni un vot pentru viitor pentru că doreşte să investească masiv, în continuare, în această ţară spre a o aduce la un nivel de dezvoltare comparabil cu cel din ţările europene. Uniunea Europeană nu roagă nici un stat ca să-i fie membru, partener şi nici nu-l atacă militar ca să-l cucerească, aşa cum procedează Rusia în Ucraina.

Uniunea Europeană nu distruge cu armele războiului o ţară pentru a o încorpora, aşa cum face Rusia cu Ucraina, ci îi oferă ajutoare spre a o face egală cu celelalte ţări prospere membre. Abia după ce atinge standardele de dezvoltare şi civilizaţie compatibile, acea ţară poate solicita integrarea în UE. Ulterior, acea ţară poate deveni membru al UE după ce demonstrează: că toate instituţiile statului respectiv sînt funcţionale; că există o Justiţie liberă şi dreaptă; că există libertatea de exprimare; că oamenii trăiesc în condiţii de muncă şi viaţă decente; că sistemul de asigurări sociale este funcţional la nivel european; că toţi oamenii sînt egali în faţa legii; că politicienii sînt transparenţi şi puşi în slujba poporului, nu invers; că sistemul de sănătate şi de învăţămînt respectă standardele europene etc.

Uniunea Vamală a dodonilor nu cere nimic din toate acestea, ci doar supunere absolută. UV vrea să-şi înregimenteze statele cu forţa, aşa cum fac mercenarii ruşi în Estul Ucrainei. Dezastrul produs de către mercenarii ruşi în Ucraina nu va fi reparat cu bani ruseşti sau ai UV, căci Rusia nu-şi recunoaşte calitatea de agresor. Pagubele materiale incalculabile vor fi suportate tot de către poporul ucrainean.

Acestea sînt cele două tipuri de integrare care i se oferă Moldovei! Vor reedita moldovenii miracolul românesc, prin care românii şi l-au ales preşedinte pe Klaus Iohannis, sau vor prefera blestemul suferinţelor urmaşilor lor dacă-şi vor vinde ţara beznei asiatice din UV? Sînt sigur că moldovenii conştienţi vor ieşi la urne, duminică, spre a vota un viitor european pentru Republica Moldova, spunînd, cu gîndul la UV: Piei, drace!