21 DE MII DE EURO NEDECLARATI, DEPISTATI IN PUNCTUL DE TRECERE A FRONTIEREI DE LA AEROPORT

Un bărbat de 39 de ani, care urma să ajungă în capitala Franței, a fost reținut pentru verificări suplimentare după ce în timpul controlului de securitate angajații Poliției de Frontieră au observat mai multe bancnote în portmoneul personal.

Bărbatul, cetățean al României, este documentat pentru nedeclararea a 21 de mii de euro, sumă depistată de către polițiștii de frontieră în timpul controlului de securitate pe direcția ieșire din țară, în această dimineață.

Potrivit Poliției de Frontieră, despre incidentul respectiv au fost informați angajații Serviciului Vamal din punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău, în competența cărora se înscrie cazul.

Persoanele fizice sînt obligate să declare în scris organelor vamale sumele ce depăşesc zece mii de euro, sau echivalentul lor, de persoană pe călătorie.

Pentru scoaterea din țară a sumelor de la zece mii pînă la 50 de mii de euro, persoanele trebuie să prezinte actele vamale ce confirmă introducerea mijloacelor băneşti în Republica Moldova, o permisiune pentru scoaterea mijloacelor băneşti din Republica Moldova eliberată de băncile licenţiate sau o autorizaţie pentru scoaterea mijloacelor băneşti din Republica Moldova, eliberată de Banca Naţională a Moldovei.

În cazul depistării numerarului care depășește zece mii de euro, persoanele care nu au declarat banii vor fi sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Sursa: IPN