UN MINOR A FOST OMORIT CU O BITA

Un minor a fost omorît în bătăi crunte, iar apoi aruncat într-o rîpă cu stuf. Adolescentul în vîrstă de 16 ani, originar din orașul Căinari al raionului Căușeni, a fost găsit fără suflare.

Pe data de 3 noiembrie, poliția a fost sesizată de către o femeie de 39 de ani, precum că fiul ei a ieșit din casă și a dispărut fără veste. În urma documentării cazului, polițiștii au stabilit că, adolescentul a ieșit din casă pe data de 2 noiembrie, în jurul orei 16.00 cu încă doi prieteni.

În urma măsurilor întreprinse de polițiștii din Căușeni s-a stabilit că, la 2 noiembrie 2020, aproximativ ora 16:00, minorul de 16 ani împreună cu 2 tineri din aceeași localitate, unul de 21 ani și altul de 32 ani au mers la stîna de oi din Cîrnățenii Noi (unde bărbatul de 32 de ani lucra ca cioban). În drum spre stînă tinerii au servit băuturi alcoolice, ulterior între minor și cei doi s-a iscat un conflict. În urma conflictului, cei doi, i-au aplicat minorului mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, dar și cu o bîtă, pe întreaga suprafață a corpului, apoi văzînd că nu mai dă semne de viață, l-au aruncat într-o rîpă cu stuf.

După mai multe căutări, cadavrul minorului a fost găsit și transportat la Centru de Medicină Legală pentru a fi efectuată expertiza medico-legală cu scopul de a stabili cu exactitate cauza decesului. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul omorului intenționat. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.