TURNICHETUL DE LA INTRAREA IN CLADIREA PRIMARIEI CAPITALEI VA FI SCOS

Turnichetul de la intrarea în clădirea Primăriei capitalei va fi scos, iar vizitatorii nu vor mai trebui să lase un act de identitate la recepție. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care a mers astăzi, 12 noiembrie, prima zi la muncă după validarea mandatului. De asemenea, pentru ziua de miercuri, edilul planifică să convoace ședința operativă, la care participă conducătorii subdiviziunilor municipale.

„Am gînduri bune, de muncă. O să avem o discuție de cu domnul Talmaci (Adrian Talmaci, secretarul CMC, care a exercitat interimatul funcției de primar, n.r.) despre prioritățile imediate. Astăzi urmează să semnez mai mule documente. În primul rînd, vreau să scoatem această bară de protecție de la intrarea în Primărie și oamenii să nu mai fie obligați să lase documentele. Vreau ca Primăria să fie mai transparentă și mai accesibilă pentru cei care își doresc să vină aici”, a declarat pentru jurnaliști Ion Ceban.

Edilul urmează să dispună prezentarea rapoartelor pentru perioada de campanie și planurile operaționale pentru finalul anului. Totodată, se identifică cine va face un audit amplu, iar după evaluarea pe intern urmează să fie prezentați indici clari de performanță pentru șefii de subdiviziuni, de întreprinderi, pentru viceprimari etc.

Ion Ceban a declarat că astăzi urmează să-și suspende calitatea de membru al PSRM. Acesta a mai spus că, în scurt timp, se va întîlni cu toți reprezentanții Consiliul municipal Chișinău.

Ion Ceban a fost ales primar general al municipiului Chișinău pe 3 noiembrie, în turul doi, unde a obținut 52,39% din sufragii.

Sursa: IPN