SONDAJ IMAS

În criza pandemică cetățenii se simt mai sigur în R. Moldova

În perioada de criză provocată de COVID-19, 78% din cetățeni se simt mai bine acasă, în Republica Moldova. O arată datele ultimului sondaj, realizat de IMAS la comanda Public Media.

Potrivit studiului, 12% spun că ar fi preferat să se afle în altă parte din lume și 10% au spus că nu știu sau nu răspund.

 

COVID-19: Cei mai mulți moldoveni spun că în Moldova s-a acționat mai bine decît în alte țări

În perioada de criză provocată de COVID-19, în Moldova s-a acționat mai bine decît în alte state. De această părere sînt 42 la sută din cetățeni.

Potrivit unui sondaj, realizat de IMAS la comanda Public Media, 30% din respondenți au spus că s-a acționat la fel ca în alte țări, iar 22% au o părere negativă. Restul participanților s-au abținut de la răspuns.

 

Majoritatea moldovenilor susuţin decizia Bisericii de a amîna Paștele Blajinilor

75 la sută dintre moldoveni susțin decizia Mitropoliei de a amîna Paștele Blajinilor pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020. O arată datele ultimului sondaj, realizat de IMAS la comanda Public Media.

Datele aceluiași studiu arată de 20% din respondenți nu au fost de acord cu această decizie, iar restul s-au abținut de la răspuns.

Sondajul telefonic “Percepții cu privire la epidemia de Coronavirus – II” a fost realizat în perioada 13 – 17 aprilie 2020. La studiu au participat 722 de respondenți din toate raioanele țării. Marja de eroare este de 3,7%.