PRODUSELE DIN TUTUN NU MAI POT FI PLASATE LA VEDERE

Plasarea la vedere a produselor din tutun în spațiile comerciale se interzice începînd cu data de 15 august. Interdicția se referă și la produsele conexe.

Conform prevederilor, lista produselor din tutun și a produselor conexe, disponibile pentru comercializare, cu indicarea prețurilor acestora, va fi prezentată de către vînzător la solicitarea cumpărătorilor adulți.

Lista nu trebuie să conțină imagini sau evidențierea vreunui produs prin culoare, fonturi, subliniere, elemente decorative sau alte instrumente tehnice.

De asemenea, este interzisă afișarea inscripției sau indicatorului care informează ori sugerează publicului larg despre comercializarea produselor din tutun, inclusiv a tutunului încălzit, a produselor conexe, dispozitivelor și a accesoriilor de reîncărcare sau încălzire a acestora.

Aceste prevederi urmau să fie aplicate din luna mai 2020, însă autoritățile au amînat acest termen în contextul pandemiei. Ministerul Finanțelor a argumentat că „acțiunile masive de schimbare a locului de vînzare a produselor de tutun, în mod special în magazinele alimentare, va genera conglomerat de oameni”.

Sursa: IPN