PRESEDINTELE PARLAMENTULUI A PARTICIPAT LA CEREMONIA OFICIALA DE ANIVERSARE A 25 DE ANI DE LA ADOPTAREA CONSTITUTIEI

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, alături de Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul, la ceremonia oficială de aniversare a 25 de ani de la adoptarea Constituției.

În discursul său, Zinaida Greceanîi s-a arătat încrezută că după ani grei în care normele constituționale erau substituite cu interese de clan, procesul de democratizare va triumfa și statul nostru se va alinia la standardele internaționale privind garantarea drepturilor si libertăților fundamentale.

Președintele Parlamentului s-a arătat ferm convinsă că în viitorul apropiat va fi instituită o Curte Constituțională care va sta la straja actului suprem și va readuce jurisdicția constituțională la normalitate.

Zinaida Greceanîi a chemat fiecare cetățean să lupte pentru respectarea normelor constituționale ori de cîte ori va fi nevoie. ”Forța noastră rezidă în faptul unității noastre, iar unitatea noastră este prescrisă și garantată în rîndurile Constituției Republicii Moldova”, a menționat președintele Parlamentului.

La ceremonia de aniversare a 25 de ani de la adoptarea Constituției au participat deputați în primul Parlament, deputați din legislatura X-a, foști șefi de stat, judecători ai Curții Constituționale și demnitari din Guvern. La 29 iulie 1994, a fost adoptată Constituția Republicii Moldova, cu votul a 83 de deputați.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM