Plahotniuc vrea sa-si doneze intreaga avere poporului

Un biet om care nu poate elimina atîtea fecale cîţi sunt dispuşi lingăii lui să i le mănînce

Trusturile mediatice ale respectabilului şi temutului, deocamdată, Vladimir Plahotniuc sunt în fierbere, sunt total debusolate! Cristian Tabără, la aflarea veştii despre care vom vorbi mai la vale, a avut un acces de isterie – s-a închis în birou şi a urlat ca o fiară vreo jumătate de oră! S-a potolit după ce au venit medicii de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă, chemaţi fiind de către subalternii lui temători şi grijulii, cărora uriaşul „analist media” le-a spus că nu s-a întîmplat nimic, căci făcea exerciţii de dicţie pregătitoare pentru emisiunea „Fabrika”, unde îl avea invitat pe Victor Gurău.

În realitate, însă, după cum veţi vedea, răcnetele lui ascundeau un spectru extrem de devastator – este iminentă realitatea ca să nu mai poată pupa pasional fundul bănos al lui Plahotniuc, că trebuie să se întoarcă într-un Bucureşti în care nu este de aşteptat decît poate la Oradea, dar şi pentru că o altă misiune mediatică nu i se prefigurează la orizonul prea plinei sale, cu adevărat, cunoaşteri!

Victor Gurău a făcut un atac de panică atît de puternic încît, cu gîndul că soţia sa are un copil încă mic, nu mai putea rosti literele „c” şi „p”, în loc de „c” spunînd „s”, iar în loc de „p” îl rostea pe „l”, drept pentru care, la fel de răcnitor şi scuipător, striga teatral astfel: „I-am lulat atîta timl suru, iar el mă lasă în lula goală, sa să vadă toţi să-i bleagă şi să rîdă de mine pînă şi Vladimir Nisolaevisi!”

Despre ce-i vorba? De ce atîta panică? O dublă agentă plătită, fireşte, de noi, din anturajul eruditului, ultrasofisticatului şi puternicului director al SIS, Mihai Balan, ne-a furnizat o informaţie care v-a lăsa crăcănată nu doar aproape întreaga Republică Moldova, cu excepţia străzii Sculeanca şi a Pieţei Centrale din Chişinău, ci şi 93% din oficialii UE, 114% dintre ambasadorii acreditaţi la Chişinău, 321% dintre americani şi 17% congolezi.

Prin urmare, respectabilul şi temutul, deocamdată, Vladimir Plahotniuc, fiind însoţit de un preot ortodox, de pastorul baptist Valeriu Ghileţchi, de Iurie Leancă, Anatol Şalaru şi Traian Băsescu, s-a deplasat la sediul SIS, la eruditul, ultrasofisticatul şi puternicul director al SIS, Mihai Balan, în faţa căruia, în scris, şi-a luat cîteva angajamente de importanţă nu doar naţională, ci şi personală şi internaţională. Potrivit acestor angajamente, asistate de ilustrele personalităţi arătate mai sus, respectabilul şi temutul, deocamdată, Vladimir Plahotniuc, s-a angajat să schimbe nu doar harta Europei trasată prin Actul Final de la Helsinki, semnat la data de 1 August 1975, ci şi propria-i viaţă şi cea a semenilor lui asemuiţi, iar asta în mod absolut radical!

În conformitate absolută cu aceste asumări, respectabilul şi temutul, deocamdată, Vladimir Plahotniuc s-a angajat solemn, aşa cum îi este firea, la următoarele:

1. În 2018, va ordona Parlamentului său supus să voteze unirea Republicii Moldova cu România, după modelul Sfatului Ţării din 1918.

Va dona întreaga lui avere bănească, cunoscută şi necunoscută, Guvernului României, iar asta pentru că aceasta este cu mult mai mare decît costurile pe care România le-ar suporta în situaţia unificării.

2. Toate posturile sale de televiziune şi radio vor fi donate şi împărţite între Patriarhia Română, Mitropolia Basarabiei, Mitropolia Moldovei, Cultul Neoprotestant Baptist din Republica Moldova actuală, Cultul Neoprotestant Penticostal din Republica Moldova actuală şi Ecaterinei Stratan, actuala lui directoare a postului de televiziune Moldova 1. Posturile sale de televiziune şi radio care vor fi donate bisericilor urmează să-şi întocmească grile de emisiuni pe tematici strict religioase. În acest context, există precizarea expresă că „teologul” Cristian Tabără nu poate fi angajat cu normă întreagă la nici unul dintre aceste posturi din cauza mult prea aplecăciunilor sale lumeşti. Totuşi, în schimbul unor retribuiri cu şapte acatiste,, lui Tabără i se va permite să realizeze un ciclu de emisiuni cum ar fi: „24 de ore din viaţa lui Iisus”, „24 de ore din viaţa lui Iuda”, „24 de ore din viaţa lui Barabbaa”, „24 de ore din viaţa Apostolului Pavel”, „24 de ore din viaţa lui Ştefan cel Mare” etc.

3. Toate bunurile sale imobiliare – hoteluri, sedii de birouri, case de curve şi conspirative – vor fi donate Statului pentru a fi transformate în centre sociale pentru adăpăstirea orfanilor, bătrînilor nepreaputincioşi, femeilor uşoare dispuse să nu mai facă trotuarul şi alcoolicilor fără sticle la ei, excepţie făcînd hotelul „Nobil”, pe care vrea să i-l lase moştenire actorului boschetar Gheorghe Grîu, avînd certitudinea că acesta îl va bea într-o lună, iar în el tot oamenii străzii îşi vor găsi culcuş.

În schimbul unirii celor două ţări, în 2018, şi a donaţiilor pomenite, respectabilul şi temutul, deocamdată, Vladimir Plahotniuc doreşte ca: a) Guvernul viitoarei Românii Mari să-i asigure lui şi soţiei un trai modest în comuna Jurilovca din judeţul Tulcea, Dobrogea, România; b) copiilor lui să li se asigure cîte un post sigur de caloriferişti la Fabrica de Gheaţă din acelaşi judeţ. Totodată, respectabilul şi temutul, deocamdată, Vladimir Plahotniuc, a garantat, cu propria-i grupare sanguină, că Andrian Candu, Pavel Filip, Victor Gurău şi Sergiu Sîrbu vor accepta circumcizia şi retragerea în penitenţă la orice mănăstire de călugăriţe din Romania, după castratus (castrarea) eliberatoare, izbăvitoare şi triumfătoare.

Acum pricepeţi de ce sunt în fierbere toţi lingăii lui? De ani de zile, ei nu înţeleg că, la urma urmei, Plahotniuc este şi el un biet om, care nu poate elimina atîtea fecale cîţi dintre ei sunt dispuşi să i le mănînce. El şi-a găsit izbăvirea, dar ei? Ei tremură de spaimă că, în curînd, urmare a deciziei amintite, Plahotniuc, nou încreştinat, n-o să le mai asigure salarii de lăutari nici din banii lui, dar nici din cei ai Statului, acolo pe unde i-a „distribuit”, pe la ministere, agenţii, direcţii, Teleradio Moldova, Moldpres, PL, PUN, PPE, PNL, SRL „Gaura Covrigului” etc.

Quo vadis nu Plahotniuc, ci quo vadis viitoarei foste turmă de lătrători apărători ai lui?

P. s. Potrivit informaţiilor de ultimă oră, ex-preşedintele României Traian Băsescu i-ar fi cerut Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca să-l sanctifice pe Vladimir Plahotniuc, să-l înscrie în Calendarul Creştin Ortodox sub numele de sfînt Vladimir Întregitorul. Cine a spus că e bine să te faci frate cu dracul ca să treci puntea a greşit amarnic, căci trebuia să spună: Fă-te frate cu dracul, căci el va deveni sfînt, iar tu tot un căcăcios amărît vei rămîne!

Răspupitul Al. Lăpuşneanul