O PLATFORMA ONLINE CARE VA REFLECTA SITUATIA LA ZI PRIVIND COVID-19 A FOST LANSATA ASTAZI

O platformă online care va reflecta situația la zi cu referire la COVID-19 va fi lansată astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de ministra Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit ministrei, platforma va conține mai multe date dezagregate legate de noul tip de coronavirus. Suport pentru dezvoltarea respectivei platforme a fost oferit de Fondul ONU pentru Populație și Organizația Mondială a Sănătății.

Ministra a precizat că este important ca populația să se informeze din surse oficiale. Viorica Dumbrăveanu a apreciat că în perioada respectivă cetățenii țării s-au consolidat ca societate. A apreciat acțiunile concrete care au venit și vin din partea societății civile, din partea persoanelor fizice, agenților economici, care susțin sistemul de sănătate cu alimentație, transport sau consumabile.

„Doar solidarizîndu-ne putem avea un rezultat eficient. În acest context, chem în mod repetat: Ascultați de sfaturile medicilor, fiți responsabili și doar împreună putem ajuta Republica Moldova să depășească această situație”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Pînă acum, în Republica Moldova au fost confirmate 49 de cazuri de infectare cu COVID-19. O femeie a decedat. Șapte pacienți sînt în stare gravă.

Sursa: IPN