O AFACERE ILEGALA CU CRIPTOVALUTA A FOST ANIHILATA DE POLITIE

Un grup infracțional implicat în activități de convertire a banilor obținuți ilegal în valute criptografice a fost destructurat. Pe acest caz au fost reținuți patru suspecți cu vîrstele între 18 și 27 de ani, care jucau rolul intermediarilor între cumpărător și vînzător de narcotice.

Indivizii procurau carduri bancare de la persoane fizice, iar ulterior le foloseau pentru convertirea banilor în criptovalută, obținuți de la cumpărătorii de droguri. În urma unui șir de cercetări, oamenii legii au stabilit că suspecții au activat ilegal timp de 10 luni, în care au reușit să încaseze pe carduri aproximativ 2 milioane de lei. Pentru a reda un aspect legal veniturilor, tinerii converteau banii în criptovalută, fapt datorită căruia obțineau un profit de circa 15% din sumele convertite.

Ulterior, la domiciliile indivizilor au fost efectuate percheziții după care oamenii legii au ridicat numeroase carduri pe numele diferitor persoane, cartele SIM, dar și droguri de diferit tip. La moment, suspecții sînt cercetați în stare de libertate.

Conform legislației în vigoare, aceștia riscă detenție pe un termen de pînă la 10 ani.