MAEIE ATENTIONEAZA MOLDOVENII DIN ITALIA SA RESPECTE RECOMANDARILE AUTORITATILOR IN LEGATURA CU CORONAVIRUSUL

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) atenţionează cetăţenii R. Moldova aflați în Italia să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene, în contextul creşterii în această ţară a numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus de tip nou).

În prezent, Ambasada R. Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autorităţile italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei privind coronavirusul. Pînă în prezent, nu au fost primite notificări din partea acestora cu privire la existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni.

MAEIE reiterează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091; Consulatul General de la Milano +393206108989 şi Consulatul din or. Padova +393805905331, precum şi la Centrul de Apel al MAEIE 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Italia a introdus restricţii severe pentru a lua sub control situaţia, după ce în ţară au fost înregistrate 79 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar două persoane au decedat din cauza pneumoniei provocate de acest virus.

Regimul de carantină a fost introdus în 12 localităţi din provinciile Lombardia şi Veneto, peste 50 mii de oameni fiind nevoiţi să nu iasă din case. Totodată, au fost suspendate orele în instituţii de învăţămînt, au fost anulate acţiuni publice, inclusiv sportive.