LA BIBLIOTECA NAŢIONALĂ, SCRIITORUL ANDREI BURAC A AVUT O ÎNTÎLNIRE CU CITITORII
Scriitorul Andrei Burac a avut o întîlnire cu cititorii la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, în cadrul ciclului „Dialogul generaţilor” al Cenaclului literar „Republica”.
Manifestarea a fost moderată de către conducătoarea cenaclului, Moni Stănilă. Tinerii cititori s-au interesat despre viaţa şi activitatea poetului, prozatorului, dramaturgului Andrei Burac, venit în literatură din domeniul medicinei. Protagonistul manifestării a menţionat că a rămas profund impresionat de acest dialog.
„Le-am vorbit despre faptul cum am abandonat medicina şi am trecut la literatură. Tinerii au fost curioşi să afle cum se formează un scriitor venit în creaţia artistică dintr-un alt domeniu. Totodată, le-am povestit despre cei trei piloni pe care se ţine viaţa unui om: adevărul, familia şi dragostea”, a menţionat el.
Andrei Burac s-a născut în 1938 în satul Cîrnăţeni, judeţul Tighina. A absolvit Institutul de Medicină din Chişinău (1964) şi Cursurile Superioare de Literatură de pe lîngă Institutul de Literatură „M. Gorki” (1977).
Pe 17 august, el a împlinit 75 de ani. În 2013, în România i-au apărut cărţile „Suflete la plimbare” (dramaturgie), „Între somn şi veghe” (proză) şi „Ghilotina de aur” (poezie). În prezent, lucrează la o carte-jurnal intitulată „Mergi pînă se termină drumul”.
Este autorul scenariului de film „Fii fericită, Iulia”, regizat de regretatul Iacob Burghiu, peliculă care a fost cumpărată în 29 de ţări.
Sursa: Moldpres