Top cultural

Primii 10 în top Eurovision Moldova

Potrivit organizatorilor, se lucrează intens asupra instalațiilor tehnice, testîndu-se tot ce ţine de calitatea sunetului.

În prima semifinală,  concurează: Diana Staver, Vitalie Maciunski, Margarita Ciorici, trupa Glam Girls & Cristina V, Doiniţa Gherman, Stela Boţan, Vitalie Negruţă, Aliona Moon, Ruslan Ţăranu, Boris Coval, Felicia Dunaf și Svetlana Bogdanova.

În a doua semifinală, care va avea loc pe data de 14 martie, vor evolua: Tatiana Heghea, Aurel Chirtoacă, Inaya, Anna Gulco, Valeria Paşa, Nicoleta Gavriliţă, Irina Tarasiuk, trupa FireLove, Irina Chitoroagă, Cristina Scarlat, Alexandru Şendrea și Cristina Croitoru & Karizma. Marea finală va avea loc pe data de 16 martie.

După părerea mai multor experţi în domeniul muzicii , topul favoriţilor concursului naţional Eurovision 2013 se prezintă astfel: Cristina Scarlat (I Pray), urmată de Svetlana Bogdanova (Conquer My Hear), duetul Cristina Croitoru & Carizma (Never Fall Again), Aleona Moon (A Million), Cristina V & Glam Girls (Celebrate), Vitalie Neguţa (You-ll Be Mine), Boris Coval (Runaways), Aurel Chirtoacă (Iartă-mă), Tatiana Heghea )A Brighter Dav) şi încheie lista primilor 10, Stela Bostan, cu piesa “Inima mea”. Astea sînt prezicerile experţilor. Vom vedea, ce părere vor avea membrii juriului şi telespectatorii.

CEZAR va reprezenta România la Eurovision 2013 

s1.ziareromania.ro.jpgInterpretul CEZAR va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa “It’s my life“, compusă de Cristian Faur, cîştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision 2013, care s-a desfăşurat sîmbătă seară.

Luminiţa Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea, a declarat pentru Mediafax că este inadmisibil şi şocant că unul dintre juraţi, Ştefan Naftanailă, nu i-a acordat nici măcar un punct. Ovidiu Anton, care s-a situat pe penultimul loc, susţine că firma responsabilă cu televotingul a viciat rezultatele, iar cei care au încercat să îl voteze nu au reuşit.

Cezar a dedicat prestaţia sa din finala selecţiei naţionale familiei şi publicului. “Voi cânta pentru voi, pentru tatăl meu care nu mai este printre noi, dar care cu siguranţă zâmbeşte în colţul gurii de undeva de acolo sus, pentru mama mea, pentru toţi cei care mă iubesc şi pe care îi iubesc!”, a scris Cezar pe contul său oficial de Facebook, înainte de începerea finalei naţionale a concursului Eurovision.

După aflarea votului publicului, Cezar a spus că de trei săptămâni trăieşte un vis. “Nu vă voi dezamăgi. Doamne ajută (…) Îi respect pe toţi concurenţii mei. I-am respectat din prima clipă. Îi iubesc, m-au inspirat piesele lor (…) Aşa a vrut Dumnezeu şi, chiar dacă pe nimeni nu interesează, o persoană importantă acolo sus – tata – mă iubeşte”, a spus Cezar după aflarea votului final.

Rihanna renunţă la muzică

h_50705388_d346f3f443.jpgRihanna a obosit. Tocmai de aceea, cîntăreaţa originară din Barbados are de gînd să renunţe la muzică pentru o perioadă de timp.

După ce în urmă cu câteva săptămîni, Riri afirma că îşi doreşte un copil, cîntăreaţa este pe cale de a lăsa deoparte cariera muzicală pentru o perioadă. Conform apropiaţilor vedetei, Rihanna doreşte să ia o pauză de cel puţin un an pentru a se odihni.

"A fost mereu pe fugă în ultimii ani, a muncit din greu. Şapte hituri în şapte ani, turnee peste turnee, nu a fost deloc uşor. De aceea plănuieşte această pauză", a declarat un apropiat al lui Riri pentru contactmusic.com.

În vîrstă de 25 de ani, Rihanna este una dintre cele mai celebre cîntăreţe din lume. Aceasta a lansat hituri ca "Umbrella", "Disturbia", "Russian Roulette", „Only Girl (In the World)”, „What's My Name”, „S&M”, „California King Bed”, „Man Down” sau "Diamonds".

Selecţie de Ion Borş