DE CE SINT DEOSEBITE ZODIILE DE PE CRUCEA FIXA A ZODIACULUI

Cele patru zodii din Crucea fixă sînt Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul, iar ele amintesc de cele patru creaturi simbolice din Biblie care apar în viziunile lui Enoh: taurul, leul, vulturul și omul.

Analogia cu simbolurile biblice de pe Crucea fixă este cu atît mai potrivită, cu cît cele trei animale și omul, reprezentat prin Vărsător, sînt zodiile reprezentative pentru universul pămîntean al zodiacului.

 

Cum se completează cele patru zodii dispuse în cruce

Scorpionul a fost inițial, în multe zodiace vechi, o pasăre de pradă, un vultur, fiind transformat apoi, sub influența astrologiei egiptene, în zodia pe care o știm noi azi.

Iar Vărsătorul este simbolizat printr-un om care varsă apa, care risipește cunoașterea, puterea și energia pe care a primit-o de la Creatorul său, fiind o ființă slabă, supusă forțelor destinului. Aceasta este, însă, doar una dintre laturile zodiei, pentru că ea împrumută multe calități de la celelalte trei zodii stabile cu care se întîlnește în cruce.

Cele patru zodii de pe Crucea fixă simbolizează puterea pămîntului, rezistența, duritatea, dar și vremelnicia. Omul singur este trecător, dar lasă în urma lui lucruri durabile, dacă știe cum să se folosească de calitățile cu care a fost înzestrat.

 

Ce calități și trăsături speciale au zodiile din Crucea fixă

Aceste patru zodii fixe sau stabile au trăsături frumoase, echilibrate și puternice, iar dintre toate crucile de pe zodiac, ele sînt cele care se influențează cel mai mult reciproc. Astfel că Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul au multe calități în comun precum perseverenţă, consecvenţă, răbdare, tenacitate, stabilitate, prudență, simț practic și hărnicie.

Toate patru sînt zodii de acțiune, chiar dacă sînt fixe. Ele construiesc, analizează, studiază, repară, inovează, acționează în sensul bun, spre deosebire de zodiile cardinale care mai și dărîmă atunci cînd nu găsesc o soluție, pentru că li se pare mai ușor să renunțe la tot și să o ia de la capăt.

Sursa: libertatea.ro