CINCI PERSOANE AU FURAT DIN LOCUINTE DIN CENTRUL TARII BUNURI IN VALOARE DE CIRCA 400 MII LEI

Cinci persoane sînt suspectate că au spart mai multe locuințe din localități din centrul țării și au furat bunuri în valoare de 400 mii lei. Trei dintre făptași au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia riscă pînă la 7 ani de închisoare.

Făptașii, printre care sînt și două femei, au vîrste cuprinse între 19 și 25 de ani. Gruparea criminală acționa preponderent în raionul Strășeni, dar și în alte localități din centrul țării. Indivizii intrau în locuințe prin forțarea ușilor și a geamurilor din termopan. Aceștia acționau atunci cînd stăpînii lipseau de acasă.

Polițiștii din Strășeni au stabilit că de la sfîrșitul anului 2019 și pînă în prezent, suspecții ar fi comis în jur de 10 furturi din locuințe. Prejudiciul cauzat se ridică la 400 mii de lei. Bănuiții sustrăgeau bani, bijuterii, tehnică, articole din aur. Bunurile erau depozitate la domiciliul unuia dintre suspecți, iar apoi vîndute. În acest caz, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții și au ridicat bunuri asupra cărora există suspiciunea că ar fi furate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, iar trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pînă la 7 ani de închisoare. Suspecții nu sînt la prima abatere de la lege, ei fiind anterior judecați pentru infracțiuni similare.