ANGAJATII DE LA SPATII VERZI S-AU PUS PE COSIT IARBA

Angajații de la Spații Verzi s-au pus pe cosit iarbă și o vor face toată săptămîna. Primarul capitalei, care a făcut o tură prin oraș, s-a arătat nemulțumit că iarba ajunge pînă la brîu.

În cadrul şedinţei operative a serviciilor Primăriei, Serghei Carp, șeful Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, s-a justificat că pînă acum a fost secetă şi angajaţii de la Spații Verzi au fost implicați în lucrările de irigare, după care au fost cîteva zile cu ploaie și iarba a crescut rapid.

Primarul Ion Ceban s-a arătat nemulțumit de situaţia spaţiilor verzi din capitală și l-a avertizat pe Serghei Carp cu demisia dacă „o să avem obiecții majore din partea ambroziei sau orice altceva”.

„Am făcut sîmbătă, duminică, dar şi azi dimineaţă o tură prin oras, iarba-i la brîu în unele cazuri. S-a solicitat să dispunem ca să fie procure 50 de motocositoare suplimentar la ce avem în stoc, am făcut acest lucru, dar iarba tot e pînă la brîu. Ori nu reuşesc oamenii să intervină, ori ne-am pus pe-o parte şi mai dormim sîmbată şi duminică”, a spus primarul.

Edilul i-a sugerat șefului de la Spații Verzi să implice și agenții economici în menținerea curățeniei în spațiile adiacente imobilelor pe care le au în proprietate sau le arendează.

Sursa: IPN