Abilitatile supraomenesti ale calugarilor Shaolin pe care oamenii de stiinta nu le-au putut explica

Legendara Mănăstire Shaolin de pe Muntele Songshan din China este un loc asociat cu multe legende și evenimente istorice semnificative. Fondată în 495 de un călugăr hindus, mănăstirea a devenit o parte importantă a culturii chineze, fascinantă și înspăimîntătoare în același timp.

Turiști din toată lumea vin aici pentru a se familiariza cu arta marțială de cult și pentru a studia viața călugărilor.

S-au filmat sute de pelicule despre ce este kung fu-ul și despre războinicii săi practicanți, dar adevărata față a acestei discipline poate fi văzută doar aici, în mănăstire.

De fapt, shaolinii nu învață să lupte, pentru că principiul de bază al religiei este să nu ucizi. Tehnicile practicate aici sunt mai mult o parte a meditației decît un mod de luptă.

Majoritatea timpului călugării îl petrec în rugăciuni și ritualuri, al căror scop este îmbunătățirea spirituală și fizică, controlul asupra energiei lor vitale, o voință conștientă și extinderea granițelor posibilului.

Calea lui Shaolin este dificilă, dar cei care au stăpînit-o par să depășească legile fizicii și să demonstreze abilități care depășesc înțelegerea logică.

În mănăstire este predicat Budismul Chan, conform căruia, pentru fiecare credincios sincer, este disponibilă o perspectivă. Prin antrenarea spiritului și corpului, obținem o viziune diferită asupra realității, ne cunoaștem locul în lume și găsim echilibrul interior.

Anume acesta este scopul principal al învățăturilor și așa sunt explicate abilitățile supraumane ale războinicilor Shaolin.