10 SFATURI CE TREBUIE SA FACEM CA SA NU ADUCEM CORONAVIRUSUL IN CASA

Coronvirusul nu pare să se dea dus așa ușor. Oamenii par să fi înțeles că o igienă strictă i-ar ajuta să se țină departe de probleme. Tot mai mulți se spală foarte des pe mîini, stau departe de aglomerație și își fac cumpărături de cel mult o dată pe săptămînă. Însă aceste măsuri nu sînt suficiente. La întoarcerea în domiciliu trebuie luate măsuri suplimentare pentru a nu aduce virusul în casă. Iată 10 sfaturi de la specialişti.

1. Cînd vă întoarceţi acasă (în cazul în care TREBUIE să lucraţi) NU atingeți absolut nimic.

2. Pantofii îi scoateţi chiar la uşa. Dacă puteţi pune la intrare un preş ce ar putea fi udat cu soluţie de cloramină este şi mai bine, căci veţi scădea riscul de a aduce virusul în casă pe tălpi.

3. Dezinfectaţi (tot ca la pantofi!) lăbuţele animalelor de companie, cînd reveniţi în casă.

4. Scoateţi hainele utilizate afară si puneţi-le separat, lîngă intrare; nu le duceţi în casă.

5. Lăsaţi cheile, portofelul, geanta etc. intr-o cutie/coş la intrarea în casă. La fel ca şi hainele, acestea nu pot fi plimbate prin casă!

6. Faceţi duş sau, în cazuri extreme, spălaţi foarte bine zonele expuse. Adică mîinile, faţa, gîtul etc.

7. Spălaţi/dezinfectaţi des telefonul, ochelarii etc. La fel ca şi mînile, cu soluţii alcoolizate sau, dacă e posibil, cu spumă de săpun şi apă.

8. Dezinfectaţi cu înălbitor diluat suprafaţa obiectelor purtate afară. Şi evident clanţa uşii!

9. Dacă aţi purtat mănuşi trebuie să le scoateţi cu grijă (întoarse pe partea cealaltă) şi le aruncaţi în pubelă închisă. Apoi spălaţi mîinile BINE.

10. Obiectivul principal este reducerea riscului, dacă nu putem face dezinfecţie totală.

Sursa: click.ro