ZECI DE SOFERI NEDISCIPLINATI AU FOST TRASI PE DREAPTA DE POLITISTI

Zeci de şoferi nedisciplinaţi, care anterior au comis încălcări în trafic și s-au eschivat de la răspundere contravenţională, au fost trași pe dreapta de inspectorii de patrulare. În decurs de 3 ore, prin filtrul poliţiştilor au trecut peste 230 de automobile.

Astfel, ofițerii Secției monitorizare și documentare a traficului rutiere (SMDTR) și din cadrul Direcției de patrulare Centru a INSP au verificat maşinile care se deplasau pe strada Munceșți din Chișinău. Drept rezultat, 64 de şoferi au fost documentaţi pe loc, iar alţii 25 au primit citaţii de prezentare la SMDTR pentru confirmarea identităţii şoferilor care conduceau vehiculele respective în momentul comiterii contravenţiei. Majoritatea conducătorilor auto au fost documentați pentru depășirea limitei de viteză.

Procedura de verificare a maşinilor intrate în filtru a durat doar cîteva secunde, urmare a cărei, şoferii disciplinaţi şi-au continuat călătoria, iar cei care au comis încălcări în trafic și pînă în prezent s-au eschivat de la răspundere contravenţională, au fost documentaţi sau au primit citaţi.

Totodată, polițiștii desfășoară în aceste zile acțiunea ,,STOP! Adormirea la volan - risc major pentru accident rutier”. În cadrul acesteia, conducătorii auto care se deplasează pe drumurile din centrul țării sînt stopaţi şi informaţi despre riscurile adormirii la volan.

Inspectorii Direcției patrulare Centru a INSP adresează şoferilor recomandări și metode de combatere a somnolenței la volan. Totodată, conducătorii auto sînt atenționați despre principalele cauze ale somnolenţei la volan.

Acțiunile polițiștilor au loc în condițiile în care zilnic pe drumurile din țară au loc accidente rutiere. Chiar în dimineața zilei de joi, un bărbat a ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasa a fost lovită din spate de un alt automobil care s-a răsturnat după impact. Accidentul a avut loc pe traseul Chișinău-Strășeni, în apropiere de localitatea Cojușna.