Vlad FILAT: „SÎNT SIGUR CĂ ANUME ÎN OAMENII CU INIŢIATIVĂ, CARE MUNCESC MULT, CONSTĂ VIITORUL R. MOLDOVA”

Prim-ministrul desemnat Vlad Filat a participat, pe 19 aprilie, la inaugurarea noului sediu al Companiei de produse de carne şi mezeluri „Rogob”, a comunicat Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

La eveniment a fost prezent şi ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, reprezentanţi ai corpului diplomatic, administraţiei publice locale, angajaţi ai combinatului.

Igor Roşca, directorul combinatului, a spus că această companie a fost fondată în 1997 de către părinţii săi, iar din 2008 el a preluat conducerea. Directorul afirmă că produsele „Rogob” sînt de cea mai înaltă calitate şi corespund standardelor europene. „Ne-am dorit să facem la noi acasă o fabrică care să corespundă cerinţelor europene şi ca pe viitor să avem posibilitatea de a exporta produsele noastre pe piaţa UE”, a menţionat directorul „Rogob”.

Vlad Filat a spus că inaugurarea noului sediu al „Rogob” este un eveniment important, care denotă că oamenii muncitori şi cu iniţiativă, îşi realizează orice proiect propus. Premierul desemnat le-a adus mulţumiri fondatorilor pentru eforturile depuse şi pentru că prin exemplul lor dovedesc că în Moldova pot fi făcute afaceri de succes. Prim-ministrul desemnat s-a referit şi la semnarea Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, menţionînd că, inclusiv produsele „Rogob” vor putea fi exportate pe piaţa europeană. „Sînt sigur că anume în oamenii cu iniţiativă, care muncesc mult, constă viitorul R. Moldova, iar noi asemenea oameni avem”, a menţionat Vlad Filat.

Premierul a vizitat noul combinat, sălile de producere, arătîndu-se impresionat de cele văzute.  „Rogob” se află printre primele 3 companii autohtone după volumul de desfacere a producției sale. Compania are ca principiu folosirea materiei prime autohtone, respectarea cu strictețe a securității produselor finite, precum şi aplicarea tehnologiilor moderne. La moment aici activează circa 230 angajați cu perspectivă de creştere pînă la 500 în viitor. Combinatul livrează produse doar pe teritoriul Republicii Moldova, dar planifică să se orienteze şi spre export. Valoarea investiţiei totale efectuate este de 102 milioane lei. Aportul la Bugetul de Stat în 2012 a constituit  aproximativ 11 milioane lei.