Vlad Filat: “Poliţia trebuie să aibă capacitatea să ne ofere drepturi şi libertăţi”

Prim-ministrul Vlad Filat l-a prezentat, pe 6 martie, pe şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, colectivului Ministerului Afacerilor Interne, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern. La eveniment a participat şi ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.

Premierul i-a urat succese şefului Inspectoratului General de Poliţie, menţionînd că are aşteptări mari. Vlad Filat a subliniat că experienţa pe care a obţinut-o Ion Bodrug, cînd a ocupat funcţia de viceministru al Afacerilor de Interne, îi va fi de folos, iar scopul principal este reabilitarea imaginii poliţiei. „Este o structură nouă şi sînteţi primul conducător. Eu vă doresc să aveţi parte de un bun început, iar noi, cetăţenii Republicii Moldova, să avem siguranţa că poliţia are capacitatea să ne ofere drepturi şi libertăţi. Cînd vor avea nevoie cetăţenii de ajutor, poliţia să intervină la timp”, a mai spus Vlad Filat.

La rîndul său, Ion Bodrug a subliniat că reforma poliţiei este dificilă şi că necesită mult efort. ”Am făcut un salt mare. Importantă este menţinerea ordinii publice şi combaterea criminalităţii. Obiectivul pe care mi l-am propus este ca cetăţeanul să trăiască în pace şi linişte”, a menţionat Ion Bodrug.

Inspectoratul General de Poliţie şi-a început activitatea la 5 martie 2013, urmare a intrării în vigoare a Legii cu privire la poliţie.