VEACESLAV PLATON RAMINE IN AREST

Curtea de Apel de la Kiev a lăsat în vigoare decizia judecătoriei Pecersk din capitala ucraineană care anterior a dictat 40 de zile de arest pe numele omului de afaceri, Veaceslav Platon.

Colegiul judecătorilor a Curții de apel a luat decizia în cauză marți după ce a examinat recursurile avocaților lui Veaceslav Platon.

Informația a fost confirmată de Procuratura Generală a Ucrainei. Potrivit acesteia, pașaportul găsit la omul de afaceri în timpul reținerii pe numele cetățeanului Ucrainei, Veaceslav Kobalev, este fals. In plus, V.Platona au cetățenia Republicii Moldova și Rusia.

De asemenea, Procuratura Generală a Ucrainei a confirmat informația potrivit căreia Procuratura Generală a Republicii Moldova a depus o cerere de extrădare a omului de afaceri Veaceslav Platon (Kobalev), care anterior a fost dat în căutare pe linia Interpolului și reținut în Kiev.

În acest moment, partea ucraineană pregătește pachetul de documente pentru depunerea acţiunii în judecată cu privire la extrădarea lui Platon.

Sursa: agora.md