VALERIU STRELEŢ: DUPĂ ALEGERI LUCRURILE SE VOR ARANJA

Impunerea embargourilor de către Federaţia Rusă reprezintă un şantaj care are drept scop să dicteze opţiunea electoratului, iar situaţia se va ameliora după alegerile parlamentare. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”.

Potrivit lui Streleţ, în acest şantaj economic sînt implicaţi şi lideri ai unor partide din Republica Moldova, cum ar fi cel al socialiştilor. „Este inadmisibilă o asemenea atitudine din partea opoziţiei. Deoarece profită de acest şantaj economic pentru a manipula electoratul, embargourile nu sînt decît pîrghii de influenţă politică a alegerii politice. Sînt sigur că ideea cu embargourile a fost sugerată şi de către unii lideri politici de la noi”, a spus fruntaşul PLDM.

Streleţ a menţionat că reprezentanţii PLDM desfăşoară o activitate intensă în teritoriu pentru a explica oamenilor care este realitatea. „Explicăm oamenilor că şi alte ţări din Uniunea Europeană, acum prospere, au trecut prin situaţii economice dificile. Le mai spunem că facem tot posibilul pentru ameliorarea situaţiei, că o bună parte din producătorii de mere şi prune, care au suportat pierderi în urma embargourilor impuse de Rusia, au fost compensaţi, că au fost găsite resurse pentru a fi compensate pierderile suportate de către toţi producătorii de fructe. Le mai explicăm oamenilor că după alegeri lucrurile se vor aranja”, a precizat Streleţ.

Referindu-se la acuzaţiile aduse în adresa PLDM de către Partidul Liberal Reformator, Streleţ a opinat că acesta a adoptat o tactică electorală greşită după ce le-a fost respinsă propunerea de a forma un bloc electoral pentru parlamentare. „PLR,care este un partid din coaliţia de guvernare, atacă PLDM uneori mai mult decît partidele din opoziţie. Dacă cei din conducerea PLR ar citi cele 50 de articole din Acordul de formare a coaliţiei, atunci ar putea să vadă parul din ochii lor, dar nu paiul din ochiul altora. Ei au venit cu iniţiativa de a merge la alegeri într-un bloc comun, dar noi nu am putut s-o acceptăm, deoarece am dorit să mergem în electorală cu sigla şi sloganul nostru. Dar le-am oferit locuri în listă şi ei nu au acceptat. Cred că PLR abordează greşit situaţia şi îşi iroseşte forţele în zădar”, a conchis Streleţ.

Sursa: IPN