Fără rezultate

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au avut o întrevedere cu Nicolae Timofti

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au avut, pe 6 martie, o întrevedere cu şeful statului Nicolae Timofti. Discuţiile au durat aproape o oră, iar la final Preşedintele ţării a anunţat că, deocamdată nu s-a ajuns la nicio înţelegere, dar dialogul pentru formarea unei noi alianţe va continua.

Întrevederea celor trei lideri PLDM, PL şi PD cu şeful statului a avut loc în dimineaţa zilei de miercuri la reşedinţa Preşedintelui ţării. Primii de la întrevedere au plecat liderii PLDM Vlad Filat şi PD Marian Lupu. Aceştia au evitat să facă declaraţii pentru presă.

La finele întrevederii Timofti a spus că a discutat cu cei trei doar probleme organizatorice şi atunci cînd ei vor lua o decizie finală, va stabili o nouă întîlnire. “Deocamdata nu s-a ajuns la o înţelegere şi nici nu este momentul, deoarece nu a trecut nicio zi de la adoptarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Fiecare are nevoie de timp pentru a se consulta cu formaţiunile din care fac parte”, a opinat Timofti.

Pe 5 martie, Guvernul condus de premierul Vlad Filat a fost demis printr-o moţiune de cenzură susţinută de 54 de deputaţi comunişti şi democraţi.

Moldpres