Un caz din SUA a uimit lumea medicala. Ce a eliminat un pacient prin tuse: „Este o anomalie peste orice imaginatie”

Revista științifică The New England Journal of Medicine a publicat un caz medical care a surprins doctori din toată lumea. Iar asta pentru că exista o foarte mică posibilitate ca o astfel de poveste să se întîmple în realitate. Materialul din The New England Journal of Medicine a fost însoțit și de o fotografie, preluată de publicații din toată lumea. În imagine putem vedea o structură de un roșu-aprins, ciudată, care seamănă cu un copac sau un coral. Multe publicații care au preluat poza au scris, în mod greșit, că ar fi o parte dintr-un plămîn, pe care un pacient a eliminat-o prin tuse. Lucru imposibil să se întîmple.

De fapt, ciudata structură este… un cheag de sînge, eliminat într-adevăr prin tuse de un pacient care a ajuns la spital în stare critică, cu inima la un pas să cedeze. Acesta a fost internat la terapie intensivă și, după mai multe zile în care a eliminat din plămîni mici cheaguri, bărbatul a reușit să-i uimească pe medicii spitalului. Și asta pentru că probabilitate ca acest cheag uriaș să fie eliminat fără să se rupă era foarte mică. Pacientul de 36 de ani a eliminat cheagul într-un ghem, au povestit medicii care s-au ocupat de caz. Iar atunci cînd doctorii au început, cu mare grijă, să-l desfacă, au observat că era atît de detaliat încît au putut stabili că s-a format în arborele bronșic drept și i-a luat forma.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de medici, s-a aflat în grija chirurgului specializat în transplant și probleme pulmonare Georg Wieselthaler, din San Francisco, California. „Am fost uluiți. Este o anomalie peste orice imaginație. Este foarte, foarte, foarte rar”, a mărturisit Wieselthaler. Din fericire, pacientul a supraviețuit problemelor cardiace severe.