Top 10 al declaratiilor mincinoase ale Maiei Sandu

Maia Sandu s-a împotmolit definitiv în minciuni. Judecați şi dvs.!

Autor: Bogdan Ţîrdea

  1. Sînt o anticomunistă, chiar dacă timp de 5 ani am activat în Guvernul PCRM-ist.
  2. Mă aflu în opoziţia dură faţă de Alianţa de la guvernare, chiar dacă timp de 4 ani am fost parte a acesteia.
  3. Sînt un candidat anti-oligarhic, chiar dacă am fost sponsorizată de Şor şi susţinută la alegeri de Plahotniuc, Sturza, Ţopa şi Filat.
  4. Lupt cu Plahotniuc, chiar dacă el a votat pentru candidatura mea pentru funcţia de ministru, iar eu am votat pentru candidatura finului său pentru postul de spicher. În plus, el i-a îndemnat pe toţi să voteze pentru mine la prezidenţiale. La rîndul meu, l-am ajutat să preia controlul asupra capitalei.
  5. Sînt un candidat foarte onest, chiar dacă am votat pentru concesionarea Aeroportului şi alocarea a 5,4 mlrd. lei băncilor lui Şor. Mai există şi dosarul penal privind achiziţiile de camere video pentru BAC. Suplimentar, îmi mai place să merg pe la Doha cu avioanele lui Şor.
  6. Sîntem în opoziţie faţă de Plahotniuc, chiar dacă deţinem funcţii în Guvernul său. De exemplu, Ala Pîslariuc este şefă a direcţiei mass-media din cadrul Ministerului Educaţiei. Soţul acesteia, Virgil, este membru al biroului politic al PAS. Şi voi, PSRM, sînteţi în aliaţă cu el chiar dacă nu deţineţi aceste funcţii.
  7. Sînt de părere că Procuratura Generală este controlată de Partidul Democrat. De aceea, am sesizat Procuratura Generală a Partidului Democrat, cerînd să fie pus la închisoare oponentul Partidului Democrat, Igor Dodon.
  8. Lupt pentru alegeri anticipate. De aceea, am susţinut boicotul primarului pentru a le evita.
  9. Sînt împotriva fenomenului de „stat capturat”. Or, ţara este controlată de Plahotniuc! De aceea, împreună cu Plahotniuc, am declarat boicot referendumului pentru demiterea primarului capitalei. Acum oraşul va fi controlat de Plahotniuc, cel cu care eu, chipurile, lupt.
  10.  Mă opun categoric sistemului electoral mixt, chiar dacă sondajul american IRI a demonstrat un sprijin de 51% în rîndul populaţiei. De aceea, am declarat public că voi participa în alegerile parlamentare din 2018, care vor fi organizate în baza sistemului electoral mixt.