STÎNGA, UN PERICOL COMUN PENTRU ROMÂNIA ŞI MOLDOVA

Orbecăiala printr-o falsă democraţie

Autor: Mihai CONŢIU

Pentru prima dată, după Decembrie 1989, România se află în faţa celui mai decisiv „examen de ţară european”. Nici pe vremea cînd era condusă de neo-comunistul Ion Iliescu nu exista pericolul re-comunizării României şi izolarea ei de lumea civilizată, aşa cum poate să fie dacă Victor Ponta va ajunge preşedintele ţării. Pe vremea guvernării lui Iliescu, exista speranţă bine conturată şi alternative de rezervă, chiar şi aşa eşuate cum au fost. Şi acum există speranţă, aceasta numindu-se Klaus Iohannis, însă, de ales, alege prostimea, nu elitele gînditoare şi minoritare ale României profunde.

Pericolul este prea mare pentru a mai face concesii, pentru a mai menaja pe cineva din false considerente ce ţin de conduite sociale obligatorii sau convenite mutual. Trebuie să rostim adevărul nemilos pentru că nici ei, neocomuniştii criminalului Ion Iliescu, ai lui Adrian Năstase sau Victor Ponta, nu ne-au menajat în nici un fel. N-au avut şi nu au nici cea mai mică urmă de respect faţă de oameni şi poporul român. Începînd cu 1990, cine i-a votat pe Ion Iliescu, Adrian Năstase şi, mai nou, pe Victor Ponta au fost profitorii regimului lor – baronii locali, marii corupţi ai politicii, interlopii şi prostimea, marea masă a idioţilor primitivi şi manipulabili. Pe ici, pe acolo, li s-au mai aliat şi cîteva elite intelectuale profitoare cu o moralitate mai mult decît mizerabilă.

Candidatul Victor Ponta nu este un pericol doar pentru români şi democraţia din România, ci şi pentru Europa civilizată în care cu anevoie ne-am integrat. Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul că Occidentul este îngrijorat deoarece este ştiut că Ponta, ajungînd preşedinte, vrea să reorienteze România, de rînd cu Ungaria, către Rusia şi China, iar excluderea României din UE ar deveni o simplă formalitate de uşurare pentru un Bruxelles care simte această ţară ca o piatră de moară legată de gît.

Aroganţa cu care Ponta s-a stropşit către Partidul Popular European, forţa politică europeană dominantă în Parlamentul European, somîndu-l să nu-şi permită să dea lecţii României, pe care el consideră că UE a dus-o la dezastru, nu ne-a surprins deloc. Antieuropenismul lui nu este nimic altceva decît expresia rusofilă a lui Iliescu şi Năstase. Cu un Ponta pe cale să devină preşedintele României, constatăm că n-am fost capabili să ne maturizăm ca ţară în inima democraţiei şi civilizaţiei europene. Pentru asta l-a împuşcat Iliescu pe Ceauşescu – ca să ne ofere, după aproape un sfert de secol, comunismul cu „faţă umană”, cu care vroia să ne momească încă din 22 Decembrie 1989?

Dacă românii nu vor avea capacitatea să se mobilizeze şi să-l voteze pe Klaus Iohannis, înseamnă că acesta ne-a fost destinul – ne-am născut în genunchi! Asta poate să însemne că istoria moderă a României a fost o întîmplare, un hazard, că nu i-am meritat pe Carol I, pe Ferdinand Întregitorul, regele Mihai I, Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, Nicolae Titulescu, Corneliu Coposu sau Ion Raţiu. Noi, cei care am ieşit în stradă pe 21-22 decembrie 1989, am făcut „Golaniada” din Piaţa Universităţii şi am fost măcelăriţi de minerii chemaţi în Bucureşti de către satrapul bolşevic Iliescu, avem tot dreptul moral să-i somăm pe toţi românii să nu voteze ciuma roşie reprezentată de Victor Ponta.

Totodată, avem tot dreptul moral să spunem că cei care-l votează pe Ponta sînt duşmanii propriilor lor copii, că sînt nişte vînduţi sau atît de proşti încît fac umbră de pomană pămîntului. Senilul actor Radu Beligan nu miră pe nimeni că-l susţine pe Ponta, iar asta pentru că toată viaţa a fost o lepădătură şi un profitor al comunismului. Ca om priceput oarecum în materie, urmărindu-i prestaţia scenică ani îndelungaţi, afirm cu toată convingerea că Beligan este doar un intelectual remarcabil, nu şi un mare actor.

Dacă românii vor fi atît de bătuţi în cap încît să-l voteze majoritar pe Ponta, atunci această ţară chiar că nu mai are nici un rost pentru cei care, ca şi mine, ne pomenim că ne-au furat un sfert de secol din viaţă. „Cum am putut fi atît de idiot încît să fac treisprezece ani de puşcărie pentru un popor de tîmpiţi?”, se întreba nu fără temei excepţionalul gînditor şi filosof Petre Ţuţea. Dacă acest popor va fi atît de tîmpit încît să-l voteze pe Ponta, înseamnă că şi noi am fost nişte idioţi, cei care am ieşit în stradă pe 21-22 decembrie 1989, am făcut „Golaniada” din Piaţa Universităţii şi am fost măcelăriţi de minerii chemaţi în Bucureşti de către asasinul bolşevic Iliescu. Asta mai înseamnă, aşa cum am mai spus, că acest popor de tîmpiţi ne-a furat aproape un sfert de secol din viaţă, iar tîmpiţilor nici măcar nu le poţi cere socoteală pentru că sînt iresponsabili. În balcanismul nostru primitiv, chiar că nu ne merităm civilizata şi înţeleapta Transilvanie!

Maluri de Prut comuniste

România şi Moldova au în comun comunismul, chiar dacă în România nu se numeşte aşa, ci Partid Social Democrat. Situaţia este cu atît mai jenantă pentru România întrucît, membră NATO şi a UE fiind, la sfîrşitul anului 2014 este ameninţată cu revenirea comunismului la putere prin Victor Ponta. Acelaşi pericol există şi pentru Moldova pe 30 noiembrie, la alegerile parlamentare. În România comunismul n-a dispărut cu desăvîrşire deoarece flacăra lui ticăloasă a fost întreţinută tocmai de către „români de nădejde, dedicaţi cauzei”!

La fel, în Republica Moldova, comunismul din oameni şi ca titulatură partinică nu a dispărut nicicînd, cu notele lui particulare de rigoare. Măcar comuniştii moldoveni sînt mai oneşti decît neocomuniştii români deghizaţi în social-democraţi. Pentru că unele forţe ruseşti nu au încredere totală în comuniştii moldoveni, au multiplicat aria partinică de propagare a ideilor de stînga favorabile Moscovei şi Uniunii Vamale, iar aici este vorba despre mercenarii politici Igor Dodon şi Renato Usatîi.

O Românie cu un preşedinte de stînga, Ponta, va descuraja definitiv Chişinăul politic pro-european şi nu numai atît – va diminua catastrofal şansele de integrare europeană a Moldovei. Primul semn a venit de la ruşi, care „i-au promis lui Candu un preţ mai redus la gazele naturale”. Şi lui Ponta i se va face un asemenea rabat?! Se va întîmpla cu certitudine acest lucru deoarece Ponta, imediat după primul tur al alegerilor prezidenţiale, după cum notam mai sus, s-a ridicat împotriva Partidului Popular European, forţa politică majoritară din Parlamentul European care, cu ajutorul României, trebuie să integreze Moldova în UE în jurul anului 2020. Numai un tîmpit n-ar fi capabil să nu înţeleagă bine faptul că sîntem în preajma punctului în care există riscul ca România să trădeze „Basarabia ei dragă” definitiv în chiar momentul în care îşi consolidează aripile europene.

 O Românie de stînga şi a lui Ponta şi o Moldovă a unora ca Dodon şi Usatîi nu merită să stea în faţa aristocraţiei civilizate, democratice şi avansate a UE. Dacă prostimea va decide în locul raţiunii europene civilizate, atunci înseamnă că merităm să trăim veşnic în cocina care probabil că ne-a fost predestinată. Restul sînt vorbe spuse la beţie şi mania grandorii a prostului. Nu poţi să defilezi votîndu-l pe Ponta şi să mai fii mîndru că eşti român. Rîtan la rîtan trage, mai ales cînd istoria se pare că ştie bine ce popoare să-şi aleagă spre a le lua în băşcălie.

S-o deştepta oare poporul meu român în ultimul ceas? Va înţelege că are o ultimă şansă? Vor refuza românii să se sinucidă pe 16 noiembrie? Vor avea putere moldovenii să se spele de păcatele trecutului şi să spună un DA mîndru Europei care-i aşteaptă? Îşi vor asuma responsabilitatea civilizaţiei europene moldovenii pe data de 30 noiembrie? Eu încă mai sper pînă în ultima clipă! Sper cu disperare şi durere pentru că nu vreau să fiu sinucigaş din pricina unui sfert de veac pe care mi l-au tot furat neocomuniştii!

P. s. Ciuma roşie PSD-istă din România şi organizaţia teritorială de la Chişinău îl denigrează pe Iohannis pentru că, vezi, Doamne, nu a venit niciodată la Chişinău ca să le promită verzi şi uscate moldovenilor. Simultan cu aceasta, ni-l prezintă pe Ponta ca pe un mare binefăcător al Moldovei.

Pentru idioţi, explic faptul că nu Ponta a oferit Moldovei şi moldovenilor ceva, ci poporul român şi, în primul rînd, Uniunea Europeană. Aceiaşi idioţi trebuie să înţeleagă bine faptul că, dacă Iohannis devine preşedintele României, există o agendă prezidenţială permanentă în ceea ce priveşte relaţiile privilegiate cu Republica Moldova, inclusiv cele referitoare la ajutoarele materiale sau financiare nerambursabile.

Chiar şi un lipovean sau un ungur din România, dacă ajunge preşedinte, relaţiile cu Republica Moldova vor cunoaşte o permanentă curbă ascendentă. Din cîte bănuiesc că au înţeles pînă şi idioţii la care mă refer, un pericol pentru Moldova este un preşedinte de stînga în România, adică Ponta. Ceea ce cred unii că Ponta ar fi oferit Moldovei nu-i nimic altceva decît coliva de înmormîntare a viitorului european al Moldovei şi cel al relaţiilor moldo-române în context european. Relaţii vor fi, dar arbitrate de Moscova.

Am certitudinea că Ponta, PSD, mafia baronilor acestui partid şi votanţii lor se tem de „neamţul” Iohannis, care este mai român decît toţi la un loc, deoarece este omul faptelor, el tace şi face, nu-i omul discursurilor goale, ci preferă să fie în toiul acţiunilor. De ce credeţi că sibienii şi-l aleg primar din 2000 încoace permanent şi cu o majoritate zdrobitoare? Pentru că a transformat acest oraş într-o capitală europeană. Cu „neamţul” la cîrma României, corupţia, lenea şi hoţia vor deveni istorie trecută! (M.C.)