Statul New York a aprobat legea care permite avortul pina la momentul nasterii

Statul New York, unde democrații dețin majoritatea clară, a adoptat o lege care răstoarnă conceptele de „crimă” și „persoană”, permițînd ca un avort să se facă pînă în  luna a noua de sarcină, chiar și în absența unui medic. După adoptarea legii, care se intitulează Actul pentru Sănătatea Reproducerii, în sala Legislativului statului New York, cineva a strigat: „Fie ca Dumnezeu să aibă milă de acest stat!"

Marți, 22 Ianuarie s-au împlinit 46 de  ani de la celebra sentință din cazul Roe vs  Wade, cînd Curtea Supremă de Justiție decidea liberalizarea avortului în Statele Unite, chiar și după cele 24 de săptămîni de sarcină pînă la care legislația curentă nu considera avortul ca fiind omucidere.

Iată că, la 46 de ani de la acel verdict care a dus la uciderea a milioane de copii în SUA, Parlamentul statului NY a adoptat, rapid, dată fiind majoritatea deținută de democrați, o lege care permite avortul pînă în a noua lună de sarcină.

Actul pentru Sănătatea Reproducerii elimină avortul din Codul Penal și notează că „fiecare individ are dreptul fundamental de a alege sau de a refuza contracepția ori sterilizarea. Fiecare persoană care rămîne însărcinată are dreptul fundamental de a alege să ducă sarcina la termen, de a naște un copil sau de a efectua un avort, în temeiul acestui articol.”

Pur și simplu, ASR va permite uciderea copiilor complet formați. Avortul poate avea loc dacă pacienta este la 24 de săptămîni de la începutul sarcinii, dacă există o „absență a viabilității fetale” sau dacă „avortul este necesar pentru a proteja viața sau sănătatea pacientei”.