SERGHEI TARNOVSKI A OBTINUT DOUA MEDALII LA MONDIALELE DE TINERET

Canotorul naturalizat Serghei Tarnovschi a susţinut o conferinţă de presă cu ocazia obţinerii unei medalii de aur şi alteia de bronz la Campionatul Mondial de juniori şi tineret, desfăşurat în week-end în Portugalia.

El a sosit primul la cursa de 1000 de metri, canoe şi s-a situat pe locul trei pe distanţa de 200 de metri. "Am emoţii foarte mari pentru că este prima mea medalie de aur la un Campionat Mondial. Pînă acum am obţinut aur doar la Europene, iar la Mondiale am cucerit de două ori argintul", a spus canotorul.

"Următorul obiectiv este participarea cu succes la Mondialele de la Milano, care vor avea loc în perioada 19-23 august. Acolo vor fi disputate foile de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Timpul înregistrat la recentele Mondiale este la nivel de seniori. Sarcina trasată este să obţinem dreptul de participare la Olimpiadă”, a declarat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Canotaj Iacob Buhnă.

Serghei Tranovschi a acceptat oferta Comitetului National Olimpic si Sportiv din Moldova de a-l reprezenta la turnee internaţionale, iar la începutul anului 2014 a obţinut cetăţenie moldovenească. Vara trecută Tarnovschi a cîstigat medalia de aur la kaiak-canoe sprint, la Olimpiada de tineret de la Nanjing (China), iar anul curent a obţinut bronzul la Cupa Mondială de seniori.