RENATO USATII: “REGIMUL INSTAURAT SUSTINE PUBLIC INGHITIREA PROPRIULUI STAT DE STATUL VECIN”

Președintele Partidului Partidul Nostru” Renato Usatîi a urmărit acțiunile unioniștilor de astăzi și afirmă că ele au loc cu permisiunea guvernării, conform unui plan stabilit.

Usatîi a spus că, “adunarea oamenilor care, de facto, înaintează o cale de distrugere a țării și constituie un consiliu de lichidare – Sfatul Ţării, ar fi lipsită de sens în orice țară, nu și în Republica Moldova”.

“Regimul instaurat în țară susține public înghițirea propriului stat de statul vecin. Moldova e condusă de multă vreme de oamenii cu pașapoarte românești. Moldova este falimentată intenționat”, a declarat liderul formațiunii, precizînd că anume în R.Moldova lucrurile nu trebuie să fie nicidecum mai bine decît la București.

Totodată, Renato Usatîi a menționat că argumentele ce țin de faptul că majoritatea populației este împotriva unirii nu sînt relevante. “Dacă majoritatea va fi împotrivă, stînd pe canapea în fața televizorului, opinia lor nu va juca nici un rol, a subliniat el.

Politicianul a mai spus că, astăzi, constată un plan clar, în care participă guvernarea actuală. “Moldova a fost întoarsă cu 25 de ani în trecut, pentru ca să se încerce distrugerea ei din nou. Va reuși sau nu – depinde de noi”, a punctat Usatîi.

Cristina PENDEA (tribuna.md)