SEFUL PENITENCIARULUI NR. 15 CRICOVA, RETINUT. 13 CONDAMNATI, TRANSFERATI IN ALTE PUSCARII

Șeful Penitenciarului nr. 15 Cricova a fost reținut, fiind bănuit de participare și susținere, prin diferite forme, a activității unei organizații criminale. Despre aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, ca urmare a perchezițiilor efectuate în această instituție pe parcursul zilei de 24 februarie. De asemenea, oamenii legii anunță că au ridicat un număr impunător de obiecte interzise. În lista celor ridicate sînt peste o sută de cuțite confecționate artizanal.

„Amploarea acestor acțiuni de percheziționare a sectoarelor penitenciarului, în care sînt deținuți peste 500 de condamnați, este o premieră pentru Republica Moldova. Aceasta a fost autorizată de magistrați în legătură cu dosarul penal al unuia din adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor instrumentat de procurorii PCCOCS. Săptămîna trecută, acesta a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru abuz de putere în interesul unei organizații criminale, iar investigațiile în privința învinuitului sînt în plină desfășurare”, precizează PCCOCS într-un comunicat de presă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informație electronică (conținutul cărora va fi analizat), fise pentru jocuri de noroc și zeci de seturi de cărți pentru poker. Suplimentar, au fost depistate sute de litri de alcool produs artizanal. Acesta a fost predat administrației penitenciarului, care a dispus lichidarea imediată a stocurilor.

În urma măsurilor întreprinse anterior perchezițiilor, precum și în urma acestora, s-a decis asupra transferării a 13 condamnați din Penitenciarul Cricova în alte instituții de detenție. Cei 13 condamnați dețin diferit „statut” ierarhic înalt în lumea criminală, iar acțiunile acestora urmează a fi investigate prin prisma statutului disciplinar al executării pedepselor sau a Codului Penal.

Sursa: IPN