SALA CU ORGĂ ŞI-A DESCHIS CEA DE-A 37-A STAGIUNE

La Sala cu Orgă a fost deschisă ieri cea de-a 37-a stagiune cu un concert de chitară spaniolă susţinut de Manuel Gonzalez, acompaniat de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de maestrul Cristian Florea.

Programul concertului a fost alcătuit din creaţii celebre semnate de compozitori iberici, precum Eduard Toldra, Isaak Albéniz, Manuel de Falla, Joaquin Turina, punctul culminat al serii fiind interpretarea renumitului „Concierto de Aranjuez” de Joaquin Rodrigo.

Pe tot parcursul spectacolului artistul s-a bucurat de aplauzele îndelungate ale spectatorilor.

Născut la Barcelona, Manuel Gonzalez a studiat chitara cu profesorii Eduardo Sainz de la Maza şi Jose Tomas. Şi-a perfecţionat măiestria cu David Russell şi a absolvit Manhattan School of Music din New York, cu Manuel Barrueco.

Considerat de către critici un maestru de talie internaţională, chitaristul, alături de Russell, Barrueco şi alţi maeştri cu renume, actualmente este unul dintre protagoniştii permanenţi ai celui mai prestigios festival de chitară din lume „Maestros de la Guitarra Española”.

A concertat pe cele mai mari scene ale lumii, precum Sala Mare a ONU din New York, Palau de la Musica Catalana din Barcelona ş.a. În ultimii doi ani Manuel Gonzalez a atins recordul de vînzări discografice, iar "New York Times" a scris că „este unul dintre cei mai importanţi specialişti de muzică spaniolă din lume”.

Directoarea Sălii cu Orgă Larisa Zubcu a afirmat că pe parcursul stagiunii vor evolua muzicieni cu renume din ţară şi de peste hotare.

Sursa: Moldpres