RUGBIŞTII MOLDOVENI AU ÎNVINS SELECŢIONATA SUEDIEI

Lotul naţional de rugbi a învins, la stadionul ”Dinamo” din capitală, reprezentativa Suediei cu scorul 57-8 într-un meci din cadrul Cupei Europene pe Naţiuni, Prima Divizie, 1B, 2014-2016.

Sportivii Prepeliţă şi Romanov au marcat cîte trei eseuri. Gajin, Artîc şi Voloşciuc au înscris cîte unul. Majoritatea loviturilor de pedeapsă au fost transformate de Golubenco. ”Am încheiat frumos sezonul sportiv din anul curent. Urmează să avem o evoluţie la fel de reuşită şi anul viitor. Remarc eforturile întregii echipe, dar în special contribuţia lui Maxim Cobîlaş, sosit ieri seara din Marea Britanie pentru a ne ajuta să cîştigăm şi acest meci”, a declarat pentru agenţie Vasile Revenco, preşedintele Federaţiei naţionale de profil.

”Contribuţia lui Maxim Cobîlaş la obţinerea acestei victorii a fost foarte mare. Cu ajutorul lui au fost marcate multe puncte. A ieşit din teren doar cînd a acuzat crampe musculare din cauza supraefortului depus. Avem o echipă mică cu inimă mare”, astfel a comentat victoria repurtată tehnicianul român Mircea Paraschiv, care este mereu alături de lotul naţional la meciurile oficiale.

Lotul naţional a învins în primele partide disputate în cadrul turneului, de asemenea pe teren propriu, cu scorul 29-15 echipa Ucrainei şi cu 48-25 formaţia Poloniei. Echipa moldoveană se află pe primul loc în clasament. Din Prima Divizie 1B mai fac parte loturile Olandei şi Belgiei.

Sursa: Moldpres