RENATO USATII: VLADIMIR VORONIN DETINE 200 DE MILIOANE DE DOLARI

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi susţine că ex-preşedintele Moldovei Vladimir Voronin ar deţine un capital de 200 de milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, cea mai mare parte a banilor ar fi depozitaţi la Bank Austria în euro, lire sterline şi dolari. Declaraţia a fost făcută, Vineri, la RTR Moldova, şi survine după un schimb de replici acide făcute prin intermediul presei între cei doi.

„Vladimir Voronin deţine 200 milioane de dolari, iar cea mai mare parte a banilor sunt depozitaţi la Bank Austria sub formă de euro, lire sterline şi dolari. Şi nu trebuie de afişat chipul unui bătrîn sărac”, a declarat Usatîi.

Politicianul a spus că a vrut „să-l amnistieze pe Vladimir Voronin, dat fiind vîrsta înaintată a acestuia”, însă după declaraţiile acestuia „va confisca tot ce deţine liderul Partidului Comuniştilor”.

„O parte din bani sunt transferaţi în SUA, dar o să apelez la conducerea SUA şi o să-i zic: Voi, păstrînd activele lui Voronin, legiferaţi banii furaţi din ţară. Credeţi-mă, am pregătit acţiunile necesare în acest sens ”, a spus Usatîi.

Potrivit lui, „toată corupţia de proporţii din Moldova îşi are originile din timpul preşedinţiei lui Voronin”. „Anume, atunci au început a fi cumpăraţi şi şantajaţi deputaţii. El l-a crescut pe Plahotniuc. El a iniţiat proiectul Lupu: El e rădăcina”, a spus Renato Usatîi.

Liderul PCRM Vladimir Voronin deocamdată nu a comentat declaraţia lui Renato Usatîi.

Precizăm că, acum cîteva zile, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a vorbit necenzurat despre Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, numindu-l „vagabond politic” și nu doar.

„Renato Usatîi îi un bomj politic în Moldova. Ratingul lui mare tot voi jurnaliștii l-ați născut, nu mai are niciun rating. La Bălți au cîștigat alegerile Stas Mihailov și Sofia Rotaru. Renato Usatîi, dacă se întîmplă ceva, se urcă repede la avion și fuge la Moscova, și-i gata cu tot. Și moldovenii o să rămînă cu gura căscată și cu rating”, a spus liderul PCRM.

Imediat după aceasta, Renato Usatîi a declarat că „Vladimir Voronin este sifilisul Republicii Moldova”.

„Ceea ce a spus Voronin este ştiţi cum, mmm… nu ştiu cum să aleg cuvîntul, ca să nu fiu şi eu ca el. Dar vă declar un singur lucru: Vladimir Voronin este sifilisul Republicii Moldova. De această maladie, de la Voronin, s-au molipsit peste 50% de deputaţi din Parlament. Lasă că, dacă trebuie, găsim un urolog, care l-ar trata şi pe Voronin şi pe ceilalţi deputaţi care s-au molipsit de la Voronin”, a spus Usatîi.

Diana Preasca

Articol preluat de pe moldova.org